Tjänstemän i politiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2012-09-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Odc
ISBN
9789144077673

Tjänstemän i politiken

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2012-09-24
337
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att förstå politik och hur offentlig verksamhet fungerar behöver vi kunskap om offentliga tjänstemäns politiska roll och betydelse. Tjänstemän tycks i praktiken ha mer att säga till om än vad de bör ha i förhållande till dominerande teoretiska föreställningar om demokrati, som utgår från att folk valda politiker beslutar och tjänstemän utför. Tjänstemän verkar inte bara i en politiskt styrd verksamhet, de är också själva viktiga politiska aktörer som påverkar offentlig fördelning av värden.

I den här boken beskrivs ett antal teoretiska tjänstemannatyper: från det klassiska tjänstemannaidealet kopplat till byråkrati till nyare teorier om aktivister inom offentlig förvaltning. Boken diskuterar och problematiserar tjänstemanna typer i relation till centrala begrepp som makt, inflytande, demokrati och legitimitet. Författarna belyser viktiga utmaningar och möjligheter för dagens offentliga tjänstemän. Vilket inflytande har olika typer av tjänstemän och hur tar det sig uttryck i praktiken? Hur kan tjänstemännens roll och inflytande rätt färdigas gentemot medborgarna och är tjänstemännens makt förenlig med demokrati?

Boken riktar sig i första hand till studenter i statsvetenskap och offentlig förvaltning, men är också av intresse för tjänstemän, politiker och andra med ett intresse för politik och offentlig verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tjänstemän i politiken
  2. +
  3. Politik som organisation : förvaltningspolitikens grundproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik som organisation : förvaltningspolitike... av Carl Dahlström, Shirin Ahlbäck Öberg, Rasmus Broms, Erica Falkenström, Nils Hertting (häftad).

Köp båda 2 för 713 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna