Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2015-03-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hansen Falkdal, Annie (förf.) / Harms-Ringdahl, Karin (förf.) / Holmgren, Kristina (förf.) / Johansson, Gun (förf.) / Löve, Jesper (förf.) / Markström, Urban (förf.) / Persson, Elisabeth (förf.) / Rivano Fischer, Marcelo (förf.) / Staland Nyman, Carin (förf.) / Ståhl, Christian (förf.) / Wåhlin, Cha
Dimensioner
225 x 156 x 15 mm
Vikt
346 g
ISBN
9789144078236

Återgång i arbete - Processer, bedömningar, åtgärder

Häftad,  Svenska, 2015-03-17
386
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förmågan och möjligheten att arbeta är viktig både för den enskilda individen och för samhället. När en person helt eller delvis förlorar sin arbetsförmåga på grund av ohälsa ska olika aktörer i välfärds samhället möjliggöra återgång i arbete. Sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen blir i en del fall komplex beroende på variationer i aktörernas perspektiv på arbetsförmåga, de bedömningsmetoder som används och vilka regelverk som är tillämpbara. Kunskapsbaserade åtgärder för att främja återgång i arbete involverar i allmänhet arbetsplatsen som en central aktör och arena för åtgärder, medan praktiken ofta är annorlunda. Boken belyser förut sättningar för att implementera kunskapsbaserade utredningar och åtgärder i det svenska samhället, liksom komplexiteten i dessa processer.
Boken vänder sig till personer som arbetar med bedömning av arbetsförmåga och med åtgärder för att främja återgång i arbete. Målgrupper är studerande och professionella som i sin yrkesutövning inom till exempel primärvården, företagshälsovården eller inom privata rehabiliterings enheter arbetar med sjukskrivningsprocesser och arbetslivsinriktad rehabilitering. Boken riktar sig också till arbetsgivare och arbetsledare som har ansvar för sjukskrivna medarbetares återgång i arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Återgång i arbete - Processer, bedömningar, åtgärder
  2. +
  3. Rehabiliteringsvetenskap - Perspektiv, aktörer och strategier för hälsa i arbetslivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rehabiliteringsvetenskap - Perspektiv, aktörer ... av Bodil Landstad, Stig Vinberg, Runo Axelsson, Alf Bergroth, Susanna Bihari Axelsson (häftad).

Köp båda 2 för 846 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »