Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2012-10-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
340 g
SAB
Ea,O:dd,001.4
ISBN
9789144078700

Aktionsforskning i praktiken : förskola och skola på vetenskaplig grund

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-10-12
317
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Aktionsforskning är ett återkommande begrepp när man talar om att utveckla en verksamhet såväl inom näringsliv som förskola och skola. Det kan beskrivas som en idé som utgår från de frågor man själv ställer sig i praktiken.
Aktionsforskning innebär att utveckla fördjupad förståelse och att förändra verksamheten men också om att skaffa sig kunskap om hur denna förändring går till och vad som sker under arbetets gång. Centrala moment blir att som praktiker ställa frågor till praktiken, iscensätta en handling, följa processen och reflektera över vad som sker. Det blir alltså en relation mellan handlandet och förståelsen. I reflektion, dialog och kommunikation med andra relateras den beprövade erfarenheten till en vetenskaplig grund.
Denna upplaga är reviderad. De olika kapitlen beskriver verksamhet som bedrivits i förskola, grundskola och gymnasium.
Aktionsforskning i praktiken vänder sig särskilt väl till studenter i lärarutbildning, lärare i kompetensutveckling, skolledare i olika verksamheter och studenter i masterprogram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aktionsforskning i praktiken : förskola och skola på vetenskaplig grund
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aktionsforskning i praktiken : förskola och skola på vetenskaplig grund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lärarutbildning
    Per Thomas Evjenth, 7 februari 2014

    Ger exempel på aktionsforskning. Det var vad jag behövde, varken mer eller mindre. Boken kom in som ett sent val. Vi skulle haft föregångaren i vår utbildning, men den hade utgått.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Rönnerman