Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
648
Utgivningsdatum
1708-07-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 180 x 32 mm
Vikt
1526 g
SAB
Vef,Vh
ISBN
9789144078885

Barnneurologi

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 1708-07-01
869
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är den första heltäckande läroboken i barnneurologi på svenska. Boken, som är skriven av många av landets ledande barnneurologer och andra med barnneurologisk inriktning, omfattar både teoretiska och praktiskt kliniska aspekter. Den omfattar allt från grundläggande undersöknings teknik och undersökningsmetoder till ingående beskrivningar av olika neurologiska symtom, sjukdomstillstånd och funktionshinder.
Boken behandlar många av de neurologiska symtom och sjukdomar som barn och ungdomar kan drabbas av, liksom olika utvecklingsrelaterade funktionshinder som intellektuell funktionsnedsättning, autism och ADHD. Vanliga tillstånd som huvudvärk, yrsel, epilepsi och sömnstörningar beskrivs ingående, liksom mer ovanliga tillstånd, som ryggmärgsbråck, muskelsjukdomar, stroke, encefalopatier, CNS-infektioner och neurometabola sjukdomar.
Författarna representerar en geografisk, klinisk och vetenskaplig bredd med stor förankring inom svensk neuropediatrik.
Boken vänder sig till såväl studerande inom grund- och fortbildning som läkare och annan personal inom barnsjukvården, barn- och ungdomshabiliteringen samt barnpsykiatrin, som ofta möter barn och ungdomar med neurologiska symtom, sjukdomar och funktionshinder. Även personal inom verksamheter som kommer i kontakt med barn och ungdomar med neurologiska och utvecklingsrelaterade funktionshinder, till exempel inom skola, barnomsorg och socialtjänst, liksom föräldrar och andra lekmän, kan ha glädje av denna bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnneurologi
 2. +
 3. Kokbok för sköldkörteln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kokbok för sköldkörteln av Cecilia Nisbet Nilsson, Karl Hultén (inbunden).

Köp båda 2 för 1124 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Barnmedicin

  Katarina Hanséus, Martin Jägervall, Mikael Norman, Gösta Alfvén, Britt-Marie Anderlid

  Barnmedicin är en aktuell och heltäckande lärobok i pediatrik. Den är etablerad och uppskattad eftersom den är på samma gång fullständig och ändå förhållandevis kortfattad. Boken ger svar på de frågor som varje läkarstuderande möter, men vill ocks...

 • Ett enastående sekel i barnens tjänst : Sydsvenska pediatriska föreningen 100 år 1923-2023

  Kristina Thormgren Jerneck, Gunilla Rydberg, Martin Jägervall

  Sydsvenska pediatriska föreningen bildades 1923 och firar 100-årsjubileum 2023. Föreningen är en sammanslutning för pediatriskt intresserade läkare i södra Sverige. Enligt de första stadgarna har föreningen till uppgift att genom förmedlande av öm...