Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
488
Utgivningsdatum
2014-03-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 165 x 25 mm
Vikt
721 g
ISBN
9789144080505
Nytestamentlig grekiska (häftad)

Nytestamentlig grekiska

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-03-28
481
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att lära sig ett främmande språk som grekiska är varken svårare eller lättare än att lära sig andra språk, men det tar tid och innebär en hel del arbete. Denna grundläggande lärobok i nytestamentlig grekiska innehåller allt det du behöver för att kunna börja läsa Nya testamentet på dess grundspråk.
Nytestamentlig grekiska inleds med en presentation av det grekiska alfabetet, dess tecken och uttal. Övriga kapitel har olika grammatiska moment i fokus och är upplagda så att du först lär dig de ord och konstruktioner som är vanligast i Nya testamentet. Här finns en mängd förklarande exempel, faktarutor, övningar med facit samt fördjupningar som stödjer dig i ditt lärande. I slutet av boken finns en uppslagsdel med ordlista, temaformer för verb och en kortfattad grammatik som påminner dig om vad de olika grammatiska termerna står för.
Till boken hör även ljudfiler med exempel på ord, böjningsmönster och texter från Nya testamentet. Ljudfilerna är inlästa med det traditionella uttal som fortfarande dominerar vid de flesta universitet, både i Sverige och i stora delar av världen.
Nytestamentlig grekiska vänder sig först och främst till studenter som läser sin första kurs i nytestamentlig grekiska. Den är också tänkt som ett lättillgängligt material för exempelvis präster och pastorer som vill hålla sina kunskaper i grekiska vid liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nytestamentlig grekiska
 2. +
 3. Grekisk-svensk ordbok till Nya testamentet och de apostoliska fäderna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grekisk-svensk ordbok till Nya testamentet och ... av Ivar Heikel, Anton Fridrichsen (inbunden).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nytestamentlig grekiska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig introduktion till nytestamentlig grekiska

  Väldigt tydlig och instruktiv bok som på ett greppbart sätt förklarar grunderna i nytestamentlig grekiska. Innehåller dessutom bra översättningsuppgifter, ordlistor och verbframställning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dan Nässelqvist

 • En är er läromästare : en hyllning till Samuel Byrskog i samband med hans 65-årsdag

  Daniel Hjort, Tobias Hägerland, Dan Nässelqvist, Gunnar Samuelsson

  Nya testamentets exegetik är ett vidsträckt ämnesområde som spänner över historiska, litterära och teologiska frågeställningar. I centrum för ämnet står de nytestamentliga texterna. Den här antologin ger en inblick i mångfalden av utgångspunkter, ...

 • Den tidiga Jesusrörelsen : en introduktion

  Dan Nässelqvist, Karin Hedner Zetterholm, Maria Sturesson, Samuel Byrskog, Magnus Zetterholm

  Denna introduktion till den tidiga Jesusrörelsen lämpar sig väl för teologistudenter, präster, pastorer, journalister, kulturarbetare och den intresserade allmänheten. Här presenteras framväxten av det fenomen som började som en obetydlig inom-jud...