Elektriska mätsystem och mätmetoder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
645
Utgivningsdatum
2012-01-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 40 mm
Vikt
980 g
SAB
621.37,Pc.02
ISBN
9789144080680
Elektriska mätsystem och mätmetoder (häftad)

Elektriska mätsystem och mätmetoder

(4 röster)
Häftad Svenska, 2012-01-31
721
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Del 1 behandlar givare, förstärkare, AD-DA-omvandlare, digitala oscilloskop, ledningsteori och störningar och störningskoppling/ avkoppling. Den matematiska nivån i del 1 ligger på en sådan nivå att den lämpar sig för KY-utbildningar eller högskolestudier på grundnivå.
Del 2 behandlar de mer matematiska delarna av mätsystem och mätmetoder. Den matematiska nivån är sådan att den lämpar sig som kurslitteratur på avancerad högskolenivå. Här behandlar vi framför allt transformteorin för att kunna behandla signaler och system i frekvensrummet (Laplace, Fourier, z) och vi går igenom signalers frekvensspektrum och systems Bodediagram. Det innebär en noggrann genomgång av samplande system, Nyquistteoremet, upplösningsbandbredd, anomalier i digitala frekvensspektrum som vikning och läckage och användningen av fönster. Vi går även igenom signal och systemanalys i tidsrummet och behandlar faltning och korrelation. Vi går igenom filterteori och filterkonstruktion, både för analoga och digitala filter. De avslutande kapitlen ägnas åt statistisk behandling av mätsignaler och mätsystem. Vi behandlar punkt- och intervallskattning, kurvanpassning och osäkerhetsanalys enligt den så kallade GUM-metoden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elektriska mätsystem och mätmetoder
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 940 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Bengtsson