Familjen plus en : en resa genom familjeterapins praktik och idéer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2012-02-08
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Charlotta Lindahl, Peter Engelsöy
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Vlbda
ISBN
9789144080741

Familjen plus en : en resa genom familjeterapins praktik och idéer

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-02-08
375
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är en grundlig introduktion till familjeterapi och familjeteori, som fördjupar sig i den del som bygger på systemteori, kommunikationsteori och postmodern filosofi. Boken ger en teoretisk genomgång av familjeperspektivet och beskriver olika familjeterapeutiska inriktningar. Inom varje inriktning presenteras de metoder och de kliniska konsekvenser dessa får för professionella behandlare. Boken är rik på exempel, korta berättelser och illustrationer som komplement.
I denna andra upplaga är den grundläggande teorin mer utförligt beskriven. Ett avsnitt om parterapi samt ett kapitel om forskning har tillkommit. Dessutom skriver norska och svenska familjeterapeuter om sina möten med flera av de mest centrala personerna inom fältet, som Jay Haley, Salvador Minuchin, Michael White och Gregory Bateson för att nämna några.
Familjen plus en ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Familjen plus en : en resa genom familjeterapins praktik och idéer
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Familjen plus en : en resa genom familjeterapins praktik och idéer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Virrig snurrig bok
  Ina, 14 februari 2017

  Det blir lätt att man reses med i deras entusiasm, men det blir snurrig och motsägelsefull. T ex poängterar de många alternativa samtidigt som det blir då allt och inget - relativitet går så långt att aga och misshandel blir försvarliga och t o m positiva. Då tappade jag intresset.
  Finns bättre böcker!

 2. Riktigt bra och intressant bok som går igenom...
  Hanna, 2 oktober 2013

  Riktigt bra och intressant bok som går igenom familjeterapins historia och tar upp viktiga personer och metoder inom det terapeutiska fältet. Trots relativt högt sidoantal är boken dessutom lättläst. Rekommenderas starkt!

Visa alla 2 recensioner