Miljöekonomi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2012-11-09
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
562 g
SAB
Uha,333.7
ISBN
9789144080864
Miljöekonomi (häftad)

Miljöekonomi

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-11-09
477
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Miljöekonomi behandlar de vanligaste frågeställningarna inom ämnet. Inledningsvis ges en översiktlig bild av ämnets framväxt och varför miljöekonomi är viktigt. Därefter behandlas resursfördelningsproblemet när det förekommer avvikelser från den perfekta marknadsekonomin i form av externa effekter och kollektiva varor. Boken behandlar och analyserar aktuella begrepp som "grön BNP" och "grön skatteväxling". Vidare behandlas metodiken för att värdera miljöresurser i monetära termer, valet av styrmedel i miljöpolitiken, samt sambandet mellan miljö och ekonomisk tillväxt. Andra frågeställningar som behandlas är svårig heterna med internationella avtal på miljöområdet samt de problem som kan uppstå för ett litet land som Sverige att föra en självständig miljöpolitik. I den andra upplagan har bland annat ett kapitel om klimatpolitik tillkommit och ett avsnitt om energieffektivisering. Vidare har nya exempel lagts till, data uppdaterats och hela texten bearbetats. Boken innehåller också exempel på hur läsaren kan replikera forskningsresultat via det fritt tillgängliga statistikpaketet R.

Boken vänder sig till en bred grupp av läsare. Utvalda delar av boken passar till en kortare introduktionskurs i miljöekonomi utan några speciella förkunskapskrav. Boken kan även användas på fördjupningskurser i miljöekonomi och ger möjlighet till djuplodande analys av problemställningarna, vilket kräver förkunskaper i nationalekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljöekonomi
  2. +
  3. Modern miljöekonomi : ekonomiska teorier om hållbar utveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modern miljöekonomi : ekonomiska teorier om hål... av Markus Larsson, Leif Bratt (häftad).

Köp båda 2 för 766 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna