Barnhälsovetenskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2013-08-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jansson, Staffan (förf.) / Köhler, Lennart (förf.) / Waterston, Tony (förf.) / Blair, Mitch (red.) / Stewart-Brown, Sarah (red.) / Hjern, Anders (red.) / Bremberg, Sven (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
547 g
SAB
Vh
ISBN
9789144081359
Barnhälsovetenskap (häftad)

Barnhälsovetenskap

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-08-13
481
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Barnhälsovetenskap är vetenskapen om att främja barns och ungdomars hälsa och välbefinnande i vidaste mening. Detta är något som kräver engagemang och samarbete från många olika individer och organisationer i samhället - inte enbart de som arbetar med barn och ungdomar inom kommuner och landsting, utan även frivilligsektorn, polisen och rättsväsendet samt, naturligtvis, barnen och ungdomarna själva, liksom deras föräldrar, familjer och vänner. Den här boken är avsedd för dem alla.
Barnhälsovetenskap bygger på en översättning av den engelska läroboken Child Public Health men har av ledande svenska företrädare för barnhälsovetenskapen bearbetats och utvidgats för att återspegla barns situation i Sverige, som i många avseenden är ett föregångsland i barn- och ungdomsfrågor. För svenskt vidkommande är boken ett pionjärarbete som har förutsättningar att bidra till bättre hälsa hos barn och ungdomar.
Boken beskriver de aktuella trenderna för de vanligaste hälsoproblemen hos barn och ungdomar i Sverige och ger utifrån dessa ett vetenskapligt kunskapsunderlag för det förebyggande arbetet för barns och ungdomars hälsa. Även om Barnhälsovetenskap är skriven av personer som arbetar i Skandinavien och Storbritannien förmedlar författarna ett globalt perspektiv på barns hälsa.
Barnhälsovetenskap vänder sig särskilt till dem som arbetar eller undervisar i folkhälsa, barn- och hälsoskolvård, barn- och ungdoms-medicin samt barn- och ungdomspsykiatri. Den kan också läsas som en introduktion till barnhälsovetenskapens teori och praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnhälsovetenskap
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 710 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »