Att kartlägga och förbättra skolor : sex typskolor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2012-11-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
110 g
SAB
Em
ISBN
9789144083346
Att kartlägga och förbättra skolor : sex typskolor (häftad)

Att kartlägga och förbättra skolor : sex typskolor

Häftad Svenska, 2012-11-28
298
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
På skolan ställs både krav och förväntningar på förändring. Kommer inte nya riktlinjer från regering, riksdag eller myndigheter så finns önskemål hos lärare och elever. Det är därför viktigt med kunskap som kan hjälpa skolledare och lärare att hantera dessa förändringskrav och att planera för ett förbättringsarbete.
En väg till framgångsrikt förbättringsarbete är att börja med en kartläggning av den egna skolan. I den här boken visar författarna att skolor på några olika och grundläggande sätt planerar och driver utvecklingsarbete. Författarna argumenterar för att det är nödvändigt att ha kunskap om detta när arbetet ska sätta igång. Då blir arbetet att förbättra elevernas lärmiljö och främja deras kunskapande och sociala utveckling fruktbart.
Den här boken tar sin utgångspunkt i en utvärdering av det norska skolutvecklingsprogrammet "Kunskapslyftet från ord till handling". Det pågick mellan åren 2005 och 2009 och omfattade 100 projekt där en eller flera grund- eller gymnasieskolor ingick.
Boken vänder sig till skolledare, skolchefer och rektorer samt till andra ledare inom skolan med ansvar eller intresse för utveckling och förbättringsarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att kartlägga och förbättra skolor : sex typskolor
  2. +
  3. Skolförbättring med vetenskaplig grund - Så stärktes ett pedagogiskt ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolförbättring med vetenskaplig grund - Så stä... av Anette Forssten Seiser (häftad).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »