Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2014-04-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Lahtinen, Ulla (förf.) / Liberg, Caroline (förf.) / Lundgren, Torbjörn (förf.) / Olin-Scheller, Christina (förf.) / Reichenberg, Monica (förf.) / Sandström, Margareta (förf.) / Ström, Kristina (förf.) / Sundberg, Ulla (förf.) / Swärd, Ann-Katrin (förf.) / Fischbein, Siv (red.)
Illustratör/Fotograf
Lova Ernfors
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
390 g
ISBN
9789144083377

Ungdomar läser och skriver - - specialpedagogiska perspektiv

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-04-15
402
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lärare på högstadiet eller gymnasieskolan behöver strategier att möta ungdomar med läs- och skrivsvårigheter. Det räcker ofta inte med att sätta in åtgärder tidigt i livet för att få svårigheterna att upphöra. Problemen påverkar ungdomar mycket i skolan och komplicerar relationen mellan lärare och elev.
Därför erbjuder nu denna bok både nya forskningsrön inom området och praktiska strategier för att underlätta lärandet för dessa ungdomar. Den ger dig en fördjupad kunskap om både de funktionsnedsättningar och de omgivningsfaktorer som påverkar ungdomars förmåga att lära sig grundläggande färdigheter. Här finns också kapitel om de möjligheter och svårigheter som ungdomar upplever i gränslandet mellan den analoga och den digitala världen.
Bokens författare vill spegla en bredd från mer forskningsinriktad kunskap till didaktiska frågor i skolvardagen. Den lämpar sig för såväl speciallärare och specialpedagoger som lärare, rektorer, logopeder, psykologer och skolsköterskor samt andra verksamma inom elevhälsan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomar läser och skriver - - specialpedagogiska perspektiv
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 631 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »