Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2013-08-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
411 g
SAB
Vep,616.994
ISBN
9789144083421

Klinisk onkologi

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-08-16
404
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klinisk onkologi är en handbok som ger grunderna i onkologi - läran om tumörsjukdomar. I Sverige drabbas var tredje person av cancer och nästan en halv miljon människor lever med eller efter en cancer sjukdom. Grundläggande kunskap om cancerutveckling, symtom, behandling och seneffekter är därför relevant inom många specialiteter. Boken tar upp handläggning av akuta onkologiska tillstånd och presenterar fakta om symtom, diagnostik, behandling och prognos vid olika tumörsjukdomar och hematologiska maligniteter.
Klinisk onkologi riktar sig i första hand till läkarstuderande, AT-läkare och sjuksköterskor. Boken kan användas som kurslitteratur inom läkarutbildning och är lämpad som faktastöd såväl inom primärvården som under specialistutbildning inom cancerbehandlande specialiteter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk onkologi
 2. +
 3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 683 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klinisk onkologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och god grund
  Anders Ekström, 7 augusti 2015

  Trevlig bok om grunderna inom Onkologi. Perfekt för t.ex en ny ST-läkare alternativ speciallistsjuksköterska. Trevligt med en sammanfattning som det är efter varje kapitel.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mef Nilbert

 • Cancersjukdomar

  Mikael Johansson, Roger Henriksson, Mef Nilbert, Eva Angenete, Urban Arnelo

  Boken ger en bred och uppdaterad bild av cancersjukdomar från riskfaktorer och molekylära förändringar till kirurgi, strålbehandling, medicinsk behandling, rehabilitering och principer för palliativ vård. Svenska experter inom cancerområdet beskri...