Teknikens väsen : skolans teknikämne i tidigare årskurser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2013-01-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
248 x 170 x 12 mm
Vikt
400 g
SAB
P,338.4
ISBN
9789144083452
Teknikens väsen : skolans teknikämne i tidigare årskurser (häftad)

Teknikens väsen : skolans teknikämne i tidigare årskurser

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-01-16
300
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skolans läroplan för ämnet teknik syftar till att eleverna ska utveckla sitt kunnande och sin tekniska medvetenhet så att de kan orientera sig och agera i en teknikintensiv värld. Det handlar om något mer allmänt och övergripande än att bara veta hur en viss teknisk produkt är uppbyggd och fungerar. Det gäller att fånga "teknikens väsen" samtidigt som man studerar konkreta tekniska företeelser.
Boken utgår från skolans läroplan för ämnet teknik och börjar med att svara på frågan vad teknik är. Därefter ges många exempel på teknik som eleverna möter i vardagen. Boken avslutas med ett avsnitt om vardagsspråk och teknikspråk. Ett mål med boken är att hjälpa eleverna att observera och reflektera över teknikens yttringar, allt från returflaskor och cykelbelysningar till varningsskyltar och bäst före-datum.
Till boken hör ett digitalt material som läsaren får tillgång till genom en kod på insidan av bokens pärm. Det digtiala materialet består av två delar. Den ena är en fördjupningsdel för högskolestudierna, medan den andra ger exempel på aktiviteter som direkt kan användas i skolmiljön. Aktiviteterna är grupperade i tre nivåer, där den lägsta ofta passar redan i förskolan. I de flesta fall krävs ingen speciell utrustning eller lärarförberedelse. Boken och det digitala materialet gör det därför lätt för läraren att ge ett konkret innehåll i ämnet teknik.
Boken är avsedd för lärarutbildning på högskolenivå, men genom sina många exempel på teknik i vardagen blir den intressant för alla som vill kunna orientera sig och agera i en teknikintensiv värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teknikens väsen : skolans teknikämne i tidigare årskurser
  2. +
  3. Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, 3 uppl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisa i teknik - för lärare i grundskolan, ... av Myrtel Johansson, Maria Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 652 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Grimvall