Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
568
Utgivningsdatum
2017-11-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Gjertsson, Linda (förf.)
Illustratör/Fotograf
Ursula Wilby
Dimensioner
250 x 178 x 30 mm
Vikt
1006 g
SAB
Dokb
ISBN
9789144083674

Stress- och utmattningsproblem - Kognitiva och beteendeterapeutiska metoder

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-11-03
520
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är en handbok om hur stress- och utmattningsproblem kan analyseras och interveneras. Författaren redovisar en mängd problemområden och metoder samt introducerar läsaren i området stress och i kognitiv beteendeterapi (KBT). Många exempel och illustrativa modeller beskriver hur olika stressrelaterade problem kan utlösas och vidmakthållas. Utifrån dessa ges förslag på hur problemen kan interveneras genom olika metoder och arbetssätt. Innehållets bredd i kombination med många fördjupningar gör att boken är relevant vid psykisk ohälsa i allmänhet och stress- och utmattningsproblem i synnerhet.
Boken vänder sig till yrkesgrupper som arbetar med utredning, prevention, behandling och rehabilitering av stress- och utmattningsproblem, t.ex. psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, läkare och socionomer samt till universitets- och högskolestuderande inom dessa områden. Boken kan också vara användbar för personer som själva har stress- och utmattningsproblem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stress- och utmattningsproblem - Kognitiva och beteendeterapeutiska metoder
 2. +
 3. Återhämtningsguiden : må bra trots stress och press

De som köpt den här boken har ofta också köpt Återhämtningsguiden : må bra trots stress och p... av Niclas Almén (häftad).

Köp båda 2 för 787 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Stress- och utmattningsproblem - Kognitiva och beteendeterapeutiska metoder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gold Standard
  Peter, 23 september 2019

  I mitt jobb som psykolog möter jag varje dag människor som är, i olika hög grad, påverkade av stress och utmattning. Alméns bok är till stor hjälp, pedagogisk och lättförståelig utan att för den skull tappa vetenskaplighet eller skärpa. På mottagningen refererar vi till den som stressbibeln.

 2. Stress och- utmattningsbibel
  Linnea Sidbrant, 17 februari 2018

  I mitt arbete som psykolog möter jag ofta patienter med stress-och utmattningsproblematik. Då känns det tryggt att kunna återkomma till den här boken, där jag uppfattar att Niclas Almén lyckas fånga utmattningsproblematikens komplexitet och gör det på ett okomplicerat och pedagogiskt sätt. Boken kan dessutom läsas både av dig som behandlare, men också av personer och patienter som själva vill öka sin kunskap kring sin stressrelaterade ohälsa (och göra något åt den). Boken är omfattande, men l... Läs hela recensionen

 3. Ett svenskt standardverk om stress och utmattning
  Eva Hedenstedt, 15 februari 2018

  Den första upplagan av "Stress- och utmattningsproblem. Kognitiva och beteendeterapeutiska metoder" (2007) blev snabbt en handbok för yrkesverksamma inom området. Med den nyligen reviderade och med 150 sidor utökade upplagan (Studentlitteratur 2017) levererar leg psykolog Niclas Almén det självklara svenska standardverket om stress och utmattning. Författaren har under många år kombinerat kliniskt arbete med forskning i ämnet, vilket förmodligen är förklaringen till att han så respektfullt o... Läs hela recensionen

 4. Mycket bra!
  Mia, 12 februari 2018

  Tycker boken är som en stor idébank/uppslagsverk där kapitlen är lagom långa och styckena är jättebra och gör det lätt att gå tillbaka.
  Den är lättförståelig och väldigt levande i texterna, vilket gör den kul att läsa. Och ett extra plus är att författaren förklarar eller ger exempel där det är krångliga meningar eller ord, vilket gör att jag som läsare känner att boken är riktad till mig. En bok att ta med mig på min fortsatta livsresa helt enkelt!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Återhämtningsguiden : må bra trots stress och press

  Niclas Almén

  Sagt om boken: Återhämtningsguiden är baserad på evidens och noll procent flummig. Den bekräftade mycket som jag redan visste men inte hittat orden för. Den största behållningen från boken är a...

 • Återhämtningsguiden

  Niclas Almén

  Förmodligen ser återhämtningsbehovet ut ungefär som kostbehovet. Vi mår bäst av att äta då och då några gånger per dag snarare än att äta jättemycket en gång om dagen, eller bara på helgen eller semestern. Stresshantering har tidigare mest handlat...