Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2013-12-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
412 g
SAB
Em-c,371.009485
ISBN
9789144084046

Lärandebaserad skolutveckling : lärglädjens förutsättningar, förverkligande och resultat

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-12-04
440
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Som lärare och skolledare går det att agera för att förbättra undervisning och lärande. Hans-Åke Scherp argumenterar för att drivkrafterna för en sådan utveckling är inre motivation och ett underifrån-perspektiv snarare än ett uppifrån-perspektiv, mål som är ställda av andra och ökad betoning av betyg.
För att åstadkomma skolutveckling menar författaren att det är viktigt att gemensamt utforma en helhetsidé som vägledande för vardagsarbetet och som grund för kvalitetsarbetet. Skolledares, lärares och elevers samverkan kring mål och medel är det som gör att hela skolan går framåt.
Styrkan i framställningen är att den är både teoretisk och praktisk. Här finns förslag på sätt att arbeta och många exempel, och Scherp visar därmed hur ett vetenskapligt grundat lärandeperspektiv på skolutveckling kan omsättas i praktiken. Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare och skolledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärandebaserad skolutveckling : lärglädjens förutsättningar, förverkligande och resultat
  2. +
  3. Sekretess och anmälningsplikt i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sekretess och anmälningsplikt i förskola och skola av Staffan Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 815 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lärandebaserad skolutveckling : lärglädjens förutsättningar, förverkligande och resultat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra och lärorik bok
    Ewa Linds Andersson, 29 januari 2015

    Mycket bra och intressant bok. Skulle gärna vilja höra på en föreläsning av Hans- Åke Scherp. Kanske det blir någon gång.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans-Åke Scherp