Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2012-07-06
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Margareta Stehr
Dimensioner
260 x 210 x 5 mm
Vikt
200 g
SAB
Fc
ISBN
9789144084152
Veckans ord 2 (häftad)

Veckans ord 2

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-07-06
91

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Veckans ord är en av våra allra mest populära och uppskattade serier. Veckans ord 1, 2 och 3 med sina fräscha illustrationer ger en systematisk stavningsträning med omväxlande övningar och roliga bilder. Veckans ord 1, avsedd i första hand för vårterminen under det första skolåret, innehåller 15 kapitel (veckoavsnitt). Veckans ord 2 och Veckans ord 3 innehåller 30 kapitel vardera.

I Veckans ord behandlas de viktigaste stavningsreglerna, tillämpade på högfrekventa ord. Övningarna är varierande, men alla kapitel har ändå samma uppläggning och följer samma arbetsgång. Efter en genomgång av ett eller två kapitel kan eleverna därför arbeta på egen hand med Veckans ord, i skolan och/eller hemma. Orden i respektive kapitel har alltid något gemensamt - oftast att de följer samma stavningsregel, men ibland att de hör till ett visst tema - för att ytterligare förstärka inlärningen. Veckans ord passar även som läxbok och ger då också information till föräldrarna om elevens stavningsträning.

Veckans ord 2
Boken innehåller 300 ord, med tio ord i varje kapitel. Av trettio kapitel ägnas nio åt ord där den första vokalen inte låter som i alfabetet. Övriga kapitel tar upp bland annat:
* ord med ändelser
* ord med konsonantförbindelser i början
* sammansatta ord
* j-ljudet (med j och med g)
* ng-ljudet (med ng, n och g).

Dessutom innehåller boken sex kapitel med olika teman: Familjen, Siffror, Veckans dagar, Månader, Sport och Sagoord. I varje kapitel finns en gåta, där svaret alltid återfinns bland "Veckans ord".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Veckans ord 2
  2. +
  3. Veckans ord 3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Veckans ord 3 av Marianne Billström, Ulla Widmark (häftad).

Köp båda 2 för 193 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Veckans ord 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Veckans ord 2
    Caroline Rehnberg, 4 mars 2015

    En jättebra bok som kan användas på lågstadiet. I boken finns många bra övningar som passar för årskurs 2. Jag kan verkligen rekommendera boken till klasslärare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna