Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2013-12-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
584 g
SAB
Eabt
ISBN
9789144084381

Med matematiska förmågor som kompass

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-12-13
416
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den röda tråden i Med matematiska förmågor som kompass, är att vi ska upptäcka vilka möjligheter det finns att utforma undervisning där vi ger eleverna möjligheter att utveckla sina matematiska förmågor. Boken presenterar de matematiska förmågorna utifrån aktuell forskning och lyfter fram dem med en nära koppling till matematiska delområden och individuella elevresultat. Innehållet belyser även utvärderingens roll och betydelse för elevernas kunskapsutveckling.

Läsaren får ta del av hur vi med stöd i laborativt arbete och gemen samma diskussioner hjälper eleverna att utveckla sin begreppsförmåga och för måga att kommunicera matematik. Genom medvetna aktiviteter kan vi stödja eleverna att också utveckla en säker räkneförmåga, förmåga att lösa problem samt förmåga att föra ett matematiskt resone mang. De mate matiska förmågorna är sammanvävda till ett nätverk, som blir synligt, när det kopplas till ett matematiskt innehåll. I boken presenteras förmågorna inte endast som en vision utan som en vägvisare, en kompass, när vi utformar vår undervisning.

Med matematiska förmågor som kompass är en bok i matematikdidaktik som vänder sig till lärare, lärarutbildare, studerande och övriga med intresse för att utveckla skolmatematiken i grundskolans årskurser F-6.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med matematiska förmågor som kompass
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 665 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Med matematiska förmågor som kompass. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra för Matematik-undervisning
    Sara Lotta Inger Isberg (Fjärdhundra, Enköping), 28 september 2016

    Boken är bra för matematiklärare, i och med att den tar upp hur man bäst ser till att matematiska förmågor tränas, enligt kursplaner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisen Häggblom