Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2014-07-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
222 g
SAB
Qaacb
ISBN
9789144084589

Mikroekonomi i ett nötskal

Häftad,  Svenska, 2014-07-25
255
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Syftet med denna bok är att presentera mikroekonomisk teori i kortfattad och översiktlig form, dock utan att göra avkall på användningen av modeller som verktyg för en fördjupad förståelse. Modellerna utvecklas steg för steg, och hur de fungerar förklaras ingående. Däremot är användningen av formler begränsad till ett minimum.

Att följa teoriernas gradvisa framväxt ger också möjligheter att nå en djupare förståelse av ämnet. Därför - och som en länk till andra samhällsvetenskaper - har den ekonomiska idéhistorien fått en framskjuten plats. Den som vill kan läsa boken utan att ta del av denna fördjupning, eftersom den placerats i tre avsnitt vid sidan om den övriga kapitelföljden. Utöver det gängse innehållet i en grundbok i mikroekonomi rymmer den här också ett kapitel om samhällsekonomiska kalkyler - detta för att visa hur mikroekonomisk teori kan komma till praktisk användning.

Boken vänder sig i första hand till dem som läser kurser där nationalekonomi ingår som en mindre del: journalister, lärare, fastighetsekonomer med flera. Förhoppningsvis ska även studenter som läser en vanlig A-kurs ha nytta av en bok som sammanfattar och systematiserar grundbokens rikhaltiga stoff. Också för den som i största allmänhet vill vidga sina vyer och förstå mikroekonomisk teori borde denna bok vara till hjälp.
Studentröster om Mikroekonomi i ett nötskal:
"Mycket bra bok, koncist och välformulerade förklaringar."
"Pedagogisk, ett relativt svårt ämne blir lättare."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mikroekonomi i ett nötskal
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Svanberg

  • Makroekonomi i ett nötskal

    Hans Svanberg

    Syftet med denna bok är att presentera makroekonomins grunder i kortfattad form, med en tydlig och transparent struktur - dessutom med en förankring i svenska förhållanden. Målet är ändå att boken ska vara uttömmande - läsaren ska inte lämnas med ...