Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2013-05-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Svensson, Anna-Karin (förf.) / Welwert, Gunnilla (förf.) / Paggetti, Charlotte (förf.) / Amhag, Lisbeth (red.) / Kupferberg, Feiwel (red.) / Leijon, Marie (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
322 g
ISBN
9789144084664

Medierat lärande och pedagogisk mångfald

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-05-24
315
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lärare idag förväntas arbeta utifrån vetenskapliga krav om kunskap och lärande. Samtidigt har mediernas roll i samhället medfört att elever ställer större krav på att undervisning och lärande ska upplevas som meningsfullt i individens eget identitetsprojekt. Det är denna utmaning som Medierat lärande och pedagogisk mångfald antar. Begreppet medierat lärande syftar till att skapa intellektuella såväl som emotionella broar mellan kunskapens värld och elevernas livsvärld. Att arbeta meningsskapande med hjälp av både analoga och digitala medier står inte i motsättning till att lära sig ny kunskap av vetenskaplig natur eller kvalitet. Vad kan det medierade lärandet främja och utmana?

Boken granskar i åtta kapitel lärandeprocesser i högre utbildning och i skolan. Författarna uppmuntrar till att arbeta gränsöverskridande med olika innehåll, resurser och medieformer. De spårar lärande i rummet, på nätet och i berättandet och utforskar detta lärande i relation till olika språkliga sammanhang, till exempel drama, musik och bild. Medierat lärande och pedagogisk mångfald vänder sig till studenter, blivande och verksamma lärare. Den är också av intresse för lärarutbildare och andra lärare inom högskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medierat lärande och pedagogisk mångfald
  2. +
  3. Kalender för förskolan 2024/2025 - Förskola, fritidshem, skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalender för förskolan 2024/2025 - Förskola, fr... (häftad).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »