Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2014-06-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Ingrid Fröhlich
Dimensioner
230 x 170 x 20 mm
Vikt
610 g
ISBN
9789144085739
Hjälpande samtal - - positiv motivation (häftad)

Hjälpande samtal - - positiv motivation

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-06-04
530
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi som är professionella inom vård, omsorg, skola och socialt arbete möter dagligen människor i samtal som har stort behov av vår hjälp så att de kan hantera sitt problem eller genomföra sin förändring. Hjälpande Samtal utgår från grundforskning om samtal och visar hur du på ett enkelt och effektivt sätt kan samtala så att du ger hjälp där du skapar motivation för medverkan i åtgärder. Bokens stora styrka är att visa vad som är enkelt och effektivt med utgångspunkt i den kunskap vi har om samtal i dag. Det är två saker du ska inrikta dig på:
Skapa en god relation. Den senaste forskningen visar att känslosmitta mellan människor är ett starkt fenomen. När du möter en klient som har ett problem så är klienten i ett negativt känslomässigt läge. Du behöver vända det så att klienten blir trygg med dig för först då är klienten inriktad på kontakt, samarbete och lösningar. Det gör du genom att samtala från ett positivt känslomässigt tillstånd där du visar en mängd icke-verbala signaler av lugn, trygghet och vänlighet.
Håll en effektiv struktur med grund i forskning om systematisk problemlösning. Inrikta dig på tre steg: Nuläget - Vad är problemet? Önskeläget - Vad vill du för att hantera ditt problem så att det blir bättre? Handlingsläget - Vad kan du göra så att det blir bättre? När du möter känslomässigt motstånd så Förstår du och bekräftar, sedan Frågar du vidare så att klienten själv tänker, känner efter och medverkar.
Boken har en genomgång med tydliga instruktioner till hur du kan samtala med metoden Hjälpande Samtal. Dessutom finns det ett stort antal exempel på dialoger så att du kan ta till dig metoden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjälpande samtal - - positiv motivation
  2. +
  3. Grundläggande samtalsmetodik : en handbok för hjälpare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundläggande samtalsmetodik : en handbok för h... av Richard Nelson-Jones (häftad).

Köp båda 2 för 960 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjälpande samtal - - positiv motivation. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Innehåller mycket stavfel och felaktiga meningar
    Cecilia , 9 oktober 2017

    Det är så fruktansvärt störande när man försöker läsa när det är stavfel och meningar som är felaktiga. Och då menar jag inte innehållsmässigt utan att ord används fler gånger. Är den inte korrekturläst? Det stör när man försöker studera

Visa alla 1 recensioner