MIO - handledning
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2012-09-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Reikerås, Elin (förf.) / Løge, Inger Kristine (förf.) / Dalvang, Tone (förf.) / Skaar Bergsmo, Hilde (förf.) / Reikerås, Elin (förf.) / Løge, Inger Kristine (förf.) / Dalvang, Tone (förf.) / Lunde, Olav (förf.) / Lunde, Olav (förf.) / Skaar Bergsmo, Hilde (förf.)
Dimensioner
295 x 210 x 5 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789144085975
MIO - handledning

MIO - handledning

(1 röst)
Spiral Svenska, 2012-09-20
711
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
MIO: Matematiken - Individen - Omgivningen är ett material som hjälper pedagoger att observera hur matematiska färdigheter utvecklas hos barn i förskoleåldern.
MIO som analysredskap visar vad som kan utvecklas i det pedagogiska utbudet på en förskola. Materialet ger också stöd för pedagogerna att tidigt upptäcka tecken hos barn med varierande och ovanliga mönster i den kognitiva och språkliga utvecklingen inom det matematiska området.
MIO fokuserar på de viktigaste delarna i barnens matematiska utveckling. Därför är det lätt för personalen att följa och kartlägga både det enskilda barnet och gruppen i sin helhet.
Materialet består av två delar: dels en handbok, dels observationsscheman.
Man har stor nytta och glädje av handledningen i MIO på olika sätt. Den ger en grundläggande teori, den ger tips på hur man kan komma in i "matte-tänket" och hjälper oss pedagoger att ställa frågorna: Vad ska vi tänka på i vår verksamhet? Hur ska vi synliggöra och fånga upp matematiken?
Förskollärare i Bergsjön, Göteborg, som medverkat i den svenska utprövningen

Det är mycket som vi inte tänkt på är matematik, som att sortera och lägga saker på sin plats. Att matte är mer än att kunna räkna 1+1 är en lärdom också för oss själva. Nu är vi "mattemedvetna" på ett helt annat sätt än tidigare.
Förskollärare i Varberg, som medverkat i den svenska utprövningen

MIO är framtaget och utvecklat av Forum för Matematikkmestring i Norge tillsammans med Senter för Atferdsforskning vid universitetet i Stavanger. Materialet har tagits fram i samarbete med förskollärare och prövats på 1 000 barn över hela Norge.
Den svenska översättningen av materialet har utprövats av 20 pedagoger med sammanlagt 100 barn på förskolor i Göteborg, Helsingborg och Varberg. Den svenska utprövningen av MIO har skett under ledning av Ann-Louise Ljungblad, rådgivare på Specialpedagogiska Skolmyndigheten och pedagogisk sakkunnig i utformningen av den svenska utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. MIO - handledning
 2. +
 3. Hormonell harmoni : den holistiska vägen till kvinnors hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hormonell harmoni : den holistiska vägen till k... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 930 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna

 • När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv

  Olav Lunde

  Varför bråkar tal för vissa människor? Varför är det så svårt att minnas enkla tal som 9+7=16 och 16-7=9? Varför är det så svårt att lära sig multiplikationstabellen? Vad beror dessa svårigheter på och vad kan man göra åt dem, undrar elever, föräl...

 • Att välta en ko : ett år i Sverige

  Olav Lunde

  Gamla bonden Oskar äter piller för att få glömma. Polisen Nina vill hitta sig själv igen. Jamil vill ha ett hem. Leif saknar inget men vet att han förtjänar mer. Alma vill gärna ha lite mer hö.. . Under ett år i början på 2000-talet flätas deras l...