Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2013-12-04
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
518 g
SAB
Qbaab,658.406
ISBN
9789144086606

Förändring som tillstånd : att leda förändrings- och utvecklingsarbete i företag och organisationer

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-12-04
343
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förändring som tillstånd ger en teoretisk grund och förståelse för det praktiska genomförandet, från sagt till gjort, vid framförallt förebyggande förändringsarbete i en organisation. Den beskriver förändring av första och andra ordningen samt organisationen som ett öppet och levande system och förklarar vilka konsekvenser detta får för ledarskapet. Boken ger också ett individuellt perspektiv på både ledare och medarbetare och tar upp vad vi bör tänka på vid utvecklingsarbete.

Tredje upplagan är reviderad i enlighet med den återkoppling författaren fått från sina läsare, kunder och kursdeltagare. Processperspektivet har förtydligats ytterligare, och den självorganiserande processen har fått en tydligare plats. Boken har också utvidgats med ett nytt kapitel om hur hjärnan och våra känslor ställer till det för oss under förändringsarbete av andra ordningen. Förändring som tillstånd riktar sig till alla som i sitt arbete kommer i kontakt med, eller ska driva, en förändrings- och utvecklingsprocess, t.ex. linjechefer, intern- och externkonsulter, personalfolk, samt blivande chefer och förändringsledare. Boken används vid utbildning av såväl studenter som redan yrkesverksamma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förändring som tillstånd : att leda förändrings- och utvecklingsarbete i företag och organisationer
  2. +
  3. Att leda i en komplex organisation : Utmaningar och nya perspektiv för chef

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leda i en komplex organisation : Utmaningar... av Anna Cregård, Erik Berntson, Stefan Tengblad, Pia Andersson, Eva Bejerot (inbunden).

Köp båda 2 för 735 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Ahrenfelt

  • Revir och ledarskap : en bok om organisatoriska revir

    Bo Ahrenfelt

    Vi känner alla till dem, vi har alla drabbats av dem och vi deltar alla i dem. Reviren. De är ett grundläggande mänskligt fenomen som finns inte minst på våra arbetsplatser, där de kan ställa till en hel del problem. Det finns, förenklat, tre slag...