Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2015-01-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 13 mm
Vikt
362 g
SAB
G.092
ISBN
9789144086767
Skönlitteratur för barn och unga - Historik, genrer, termer, analyser (häftad)

Skönlitteratur för barn och unga - Historik, genrer, termer, analyser

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-01-28
369
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Skönlitteratur för barn och unga ger kunskap om barnlitteraturens framväxt och exempel på hur barnlitterära texter kan indelas, analyseras och diskuteras utifrån olika litteraturvetenskapliga teorier och metoder.
I en tid av kulturell och medieteknologisk förändring - då betydelsen av humaniora inte sällan ifrågasätts - är det av stor vikt att ge blivande och verksamma lärare redskap att arbeta med litteratur. Boken ger en överblick också över nya genrer inom barnlitteraturen som utvecklats under senare år, till exempel grafisk roman, teen chick lit och fanfiction. Författaren behandlar såväl bilderböcker som ungdomsböcker liksom så kallad cross over, litteratur för både ungdomar och vuxna.
Skönlitteratur för barn och unga vänder sig främst till studenter i litteraturvetenskap på universitet och högskolor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skönlitteratur för barn och unga - Historik, genrer, termer, analyser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Daterad redan vid utgivning
  PseudoP, 3 augusti 2020

  Tyvärr är Kåreland förmodligen skolad i äldre barnböcker. Ständigt refereras Lindgrens och Nordströms böcker som en mall över hur moderna barnböcker bör skrivas. Böcker som få barn läser idag. Utöver detta värderar hon fysiska böcker över digitala eftersom böcker "prasslar" när man vänder sida.

  Det är en bok fylld endast med åsikter och borde inte användas som kurslitteratur.

 2. Toppenbra från pärm till pärm!
  (e.s.), 18 januari 2016

  Jag hade den här boken på min litteraturlista för kursen "Litteraturvetenskap: Barnlitteratur - Grundkurs" vid Lund universitet, och boken lästes från pärm till pärm. Den var väldigt givande och lätt att ta till sig. Jag rekommenderar verkligen den!

Visa alla 2 recensioner