Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
633
Utgivningsdatum
2016-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 35 mm
Vikt
1084 g
ISBN
9789144087511
På klinik : handbok för blivande läkare (häftad)

På klinik : handbok för blivande läkare

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2016-04-01
683
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Läkarstudentens första tid ute på kliniken kan vara utmanande, det är mycket nytt att ta in och anpassa sig till. Här ges en heltäckande introduktion och stöd inför den kliniska tjänstgöringen med fokus på anamnes, status, medicinska procedurer och juridik.
På klinik ger både instruktioner och råd att använda sig av vid undersökningen av patienten och vid patientsamtalet. De medicinska procedurer och kliniska färdigheter en nyutbildad läkare bör kunna beskrivs noggrant med indikationer, tillvägagångssätt och tips vid utförande. Journalens och rondens betydelse i det kliniska arbetet skildras, och boken erbjuder även en överblick av de etiska principer som styr läkarens arbete. På klinik avslutas med en sammanfattning av hur man skriver recept, intyg och remisser samt de viktigaste lagarna i det kliniska arbetet.

Bokens syfte är att guida läsaren inför den kliniska tjänstgöringen och fungera som en hjälp att själv utarbeta sina egna kliniska färdigheter. I första hand riktar sig På klinik till läkarstudenter, läkarkandidater, underläkare och AT-läkare, men kan också vara aktuell för andra personalkategorier inom vården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På klinik : handbok för blivande läkare
  2. +
  3. Sjuka kvinnor : en resa genom medicinens historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjuka kvinnor : en resa genom medicinens historia av Elinor Cleghorn (inbunden).

Köp båda 2 för 932 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av På klinik : handbok för blivande läkare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Heltäckande
    J Svensson, 9 maj 2016

    Heltäckande bok som avhandlar det man behöver kunna utöver alla sjukdomar. Verkar framförallt nyttig inför praktiska tentamina och seminarier. Kommer ha stor nytta av denna framöver under läkarutbildningen.

Visa alla 1 recensioner