Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2015-01-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
240 x 150 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144088198
Reflektion i lärande och vård : en utmaning för sjuksköterskan (häftad)

Reflektion i lärande och vård : en utmaning för sjuksköterskan

(4 röster)
Häftad Svenska, 2015-01-12
333
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Förmågan att reflektera spelar en central roll i sjuksköterskans omvårdnadsarbete. Det är därför viktigt att utveckla denna förmåga under utbildningen till sjuksköterska. Reflektion är väsentligt för den egna lärandeprocessen under utbildningen, men också för att kunna stödja patienters och närståendes lärande i samband med ohälsa och sjukdom.

Reflektion i lärande och vård handlar om hur blivande sjuksköterskor kan lära sig yrket och utvecklas till kompetenta och reflekterande vårdare. Den visar också hur de kan stödja patienters och närståendes lärande samt hur de som yrkesverksamma sjuksköterskor kan lära för att fortsätta att vara reflekterande.
Boken vänder sig i första hand till studenter i sjuksköterskeutbildning. Bokens innehåll är också mycket viktigt för de handledare och lärare som ska stödja studenter i lärande och reflektion.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Teoretiska grunder för vårdande

    Maria Arman, Karin Dahlberg, Margaretha Ekebergh

    Boken belyser vårdvetenskaplig teori på ett både överskådligt och fördjupande sätt och tränger in i kärnan av vad hälsa är och vad vårdande handlar om. Att ta hand om människor som behöver hjälp, råd och stöd för att behålla eller återta sin hälsa...

  • Att lära sig vårda - med hjälp av reflexion och handledning

    Margaretha Ekebergh

    Att lära sig ett vårdande yrke, som sjuksköterskeyrket, kräver grundläggande kunskaper om lärande och sambandet mellan lärande och vårdande. Denna bok ger en fördjupad förståelse för lärandets och vårdandets komplexitet. Texterna utgör ett fundame...