Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2014-06-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 145 x 20 mm
Vikt
227 g
SAB
Odc,Qbiab
ISBN
9789144088945

Nya utvärderingsmonstret : om kvalitetsmätning i den offentliga sektorn

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-06-12
316
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi lever sedan slutet av 1990-talet i ett samhälle där intresset för utvärdering och närbesläktade aktiviteter som uppföljning, kvalitetsmätning, tillsyn och revision tycks eskalera mer och mer för varje år som går. Utvärdering sägs generera information som är viktig för verksamhetsutveckling, politisk styrning, kontroll och ansvarsutkrävande. Utgångspunkten i denna bok är att utvärdering inte självklart ska ses som en "god" aktivitet. Inbyggt i utvärdering finns också en potentiell kraft som kan påverka politik och verksamheter på oönskat vis. I bokens fokus står de växande krav på att mäta kvalitet som under senare år riktats mot många offentliga verksamheter, inte minst inom skola och socialtjänst där många av bokens exempel hämtas ifrån. Med utgångspunkt i internationell litteratur i ämnet tillhandahåller boken praktiska anvisningar för hur man ska förstå, planera, genomföra och använda kvalitetsmätningar, men problematiserar samtidigt mätandets logik, metod och användning. Perspektivet är med avsikt kritiskt och ifrågasättande.
Boken är angelägen för studenter inom bl.a. offentlig förvaltning, pedagogik och socialt arbete, samt för yrkesverksamma inom den offentliga sektorn som behöver skaffa sig en medveten hållning till utvärdering.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nya utvärderingsmonstret : om kvalitetsmätning i den offentliga sektorn
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nya utvärderingsmonstret : om kvalitetsmätning i den offentliga sektorn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och tänkvärd
  Gunilla Elisabet Gustafsson, 25 februari 2016

  En mycket grundligt skriven bok! Uppskattar den tydligt kritiska hållningen till dagens hysteri över att allt inom den offentliga sektorn ständigt ska utvärderas och kvalitetsgranskas. Vad blir resultatet? Vem bestämmer, vem vet bäst?
  Dessvärre hamnar boken efter första genomläsningen i bokhyllan, troligen utan hopp om att bli läst snart igen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Lindgren