Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
519
Utgivningsdatum
2015-06-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 25 mm
Vikt
1130 g
SAB
Vek
ISBN
9789144089256
Njursjukdom : teori och klinik (häftad)

Njursjukdom : teori och klinik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-06-10
865
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Njursjukdom beskriver ett stort antal experter det aktuella kunskapsläget i njurmedicin, ett område som genomgått en påtaglig utveckling under de senaste 25 åren. Boken spänner över ett brett fält - från det allra senaste kunskapsläget inom basal njurfysiologi och immunologi till modern behandling. Boken omfattar såväl primärvårdens problem såsom preventiv nefrologi, behandling av hypertoni och diabetesnefropati som den högspecialiserade njursjukvårdens områden med behandling av de immunologiska njursjukdomarna med de senaste metoderna. Behandlingsalternativen vid sviktande njurfunktion beskrivs från medicinsk behandling till dialys och transplantation samt njurmedicinsk vård i livets slutskede. Några avsnitt berör hur man organiserar njursjukvården för att skapa en patientcentrerad vård.
Njursjukdom är en gedigen lärobok för utbildning av läkare, såväl under grundutbildningen som under specialistutbildning i njurmedicin, internmedicin, akutmedicin, allmänmedicin och intensivvård. Färdiga specialister kan ha nytta av boken för att uppdatera sina kunskaper. Andra målgrupper är sjuksköterskor och paramedicinare som specialiserar sig inom njurmedicin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Njursjukdom : teori och klinik
 2. +
 3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 1004 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Njursjukdom : teori och klinik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. upplägg av boken
  Carin Björkqvist, 17 september 2019

  kapitlen anatomi och fysiologi borde vara först, därefter inflammationsprocessen, därefter urinprover och därefter röntgenundersökningar. Är rörigt upplagt. Borde göras om.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Ledarskap i sjukvården : berättelser från vårdens vardag

  Naomi Clyne

  I lättillgängliga berättelser beskriver författaren episoder där sjukvården inte fungerar optimalt, därefter följer samma episod igen men nu i en organisation grundad på ömsesidig respekt, samarbete och delaktighet. Episoderna belyses ur patienten...

 • Kliniska färdigheter : mötet mellan patient och läkare

  Pontus Karling, Morgan Andersson, Christian Anker-Hansen, Anders Blomberg, Naomi Clyne

  Boken behandlar de grundläggande kliniska färdigheter som alla läkare oavsett inriktning måste behärska. Tonvikten ligger på patientsamtalet, anamnestagande och den fysikaliska undersökningen (status). Kliniska färdigheter innehåller även kapitel ...