Argumentationens retorik : övningar och analyser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2013-04-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
291 g
SAB
F.063,808
ISBN
9789144089607

Argumentationens retorik : övningar och analyser

Häftad,  Svenska, 2013-04-19
283
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken riktar sig till dig som vill öva din förmåga att argumentera för olika syften och i olika situationer. Den ger dig också metoder för att analysera argumentation som du möter i tal, skrift och bild. Syftet är på en gång praktiskt och teoretiskt: att träna både färdighet och reflexionsförmåga.

Här hittar du ett stort antal övningar, som till exempel tränar hur man talar för en tes, överväger ett problem eller diskuterar, debatterar och förhandlar. Du får också öva att finna infallsvinklar på en fråga, anpassa dig till motparten, förstärka argument språkligt och övervinna hinder av olika slag. I boken finns även granskande uppgifter, som att analysera en argumentations struktur och retoriska verkningsmedel, se på skäl i vardagliga samtal, undersöka hur bilder talar för budskap eller bedriva argumentationskritik för att bättre förstå, bedöma och bemöta olika resonemang.

Boken är tänkt för universitetskurser i argumentation och praktisk retorik liksom för studiecirklar och annan vuxenutbildning. I synnerhet övningarna kan även användas i gymnasieskolan.
Till den här boken finns en handbok, Argumentationens retorik. Handbok av Lennart Hellspong. I den ges en resonerande bakgrund till övningarna och analyserna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Argumentationens retorik : övningar och analyser
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna