Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2014-12-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Anita Erlandsson
Dimensioner
225 x 157 x 7 mm
Vikt
358 g
ISBN
9789144090733
Förebyggande arbete i förskolan - samspel och anknytning (häftad)

Förebyggande arbete i förskolan - samspel och anknytning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-12-08
405
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är anknytning? Hur kan kunskap om anknytning och tidigt samspel förbättra förskolans verksamhet? Hur visar barn att de far illa? Vad är omsorgssvikt? Förskolepersonal är ofta de första som får en känsla av att barn far illa. Den här boken ger den kunskap som behövs för att sätta ord på denna oro. Kompetensen kan hjälpa personalen att se och stötta barnen och därmed förebygga effekterna av svåra livssituationer - vare sig det handlar om tillfälliga eller långvariga problem.

Förskolan är den viktigaste förebyggande arenan i ett barns liv eftersom många barn tillbringar en stor del av sina vardagar där. Förskolepersonalen blir därmed viktiga anknytningspersoner som barnen kan ha som bas när de ska utforska världen, söka tröst hos och få hjälp av när de ska lära sig att hantera sina känslor. Personalens kompetens har därför stor betydelse för barnets känslomässiga, kognitiva och sociala utveckling. Den här boken ger kunskap om anknytning och tidigt samspel samt förslag på hur man kan stötta barnen i deras utveckling. Författaren ger exempel på hur kunskap om tidig anknytning kan omsättas i praktiken i förskolans verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förebyggande arbete i förskolan - samspel och anknytning
  2. +
  3. Aktionsforskning i praktiken : förskola och skola på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aktionsforskning i praktiken : förskola och sko... av Karin Rönnerman (häftad).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kari Killén