Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2013-12-30
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
221 x 155 x 15 mm
Vikt
282 g
SAB
370.711,Epab.04
ISBN
9789144091198

Handledning i lärarutbildning : att utforska undervisningssituationer

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-12-30
319
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handledning i lärarutbildning har fokus på hur handledaren kan bidra till att den handledde får syn på det sammanhang hon befinner sig i. Det är viktigt att den handledde förstår växelspelet mellan sig själv och dem hon arbetar med. Ofta är det just detta vi missar i betraktandet av ett skeende: "Hur är jag själv indragen i detta?" Författarna väcker angelägna frågor kring handledning med utgångspunkt i den verksamhetsförlagda utbildningen. Boken behandlar handledningen ur den handleddes perspektiv såväl som ur handledarens. Vidare tas frågor om synen på lärande upp och hur man kan skapa förståelse för lärandeprocesser. Författarna redovisar också metoder för handledning och visar hur man kan analysera undervisningssituationer.

Boken är avsedd för blivande och verksamma lärare samt för utbildning av handledare. I denna tredje upplaga har boken uppdaterats och ett kapitel om den nya verksamhetsförlagda utbildningen har lagts till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handledning i lärarutbildning : att utforska undervisningssituationer
  2. +
  3. Att finna balanser : en bok om undervisningsyrket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att finna balanser : en bok om undervisningsyrket av Lars-Åke Kernell (häftad).

Köp båda 2 för 671 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »