Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2017-11-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
228 x 162 x 13 mm
Vikt
327 g
SAB
Eaaa
ISBN
9789144091600
Bedömning, betyg och lärande (häftad)

Bedömning, betyg och lärande

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-11-24
355
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bedömning, betyg och lärande Kan levereras innan julafton
Lärares bedömningspraktik har visat sig vara ett kraftfullt verktyg för att påverka hur väl elever lyckas i skolan. I bästa fall kan den leda till ett ökat lärande och bättre prestationer hos elever - i värsta fall till minskat lärande och sämre prestationer. Hur elever bedöms i skolan påverkar deras syn på sig själva, deras självkänsla, hälsa och livsval. Eftersom betyg i Sverige används som instrument för urval till vidare utbildning har de stor betydelse för elevernas framtida liv. Frågan är hur bedömning, betyg och lärande förhåller sig till varandra. Hur kan du som lärare verka för en positiv utveckling hos dina elever utifrån rådande styrdokument? Den här boken ger dig kunskap om hur bedömning och betyg påverkar elevers lärande; den förklarar hur elevers motivation för lärande och lärarens undervisning hänger ihop. Här vidgas således perspektivet på betygs- och bedömningsfrågan med hjälp av teoretisk och historisk fördjupning. Varje kapitel avslutas med praktiska förslag på hur du kan förbättra din undervisning och bedömning. Denna bok vänder sig till studenter på lärarutbildningen och redan verksamma lärare, i förskolan och ända upp till vuxenutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bedömning, betyg och lärande
 2. +
 3. Att följa lärande - - formativ bedömning i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att följa lärande - - formativ bedömning i prak... av Dylan Wiliam (häftad).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bedömning, betyg och lärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett måste för lärande
  Susanne Tobiasson, 27 april 2017

  En bok alla med anknytning till skola bör läsa för att vara uppdaterade på bedömning och förutsättningar för utveckling och lärande.

 2. Väldigt bra bok!

  En Lätttläst bok som känns vettig och logisk! En av de bättre läroböcker jag läst under min lärarutbildning. Har använt i flera kurser.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alli Klapp

 • Utbildningsekonomi : om lärandets värde

  Alli Klapp, Samuel Abrams, Henry Levin

  Hur kan vi förstå skolan utifrån olika sätt att se på lärande och prestationer? Varför är ekonomer intresserade av skolan? Utbildningsekonomi - om lärandets värde tar utgångspunkt i det utbildningsekonomiska fältet och beskriver hur ekonomiska teo...