Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2013-09-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
399 g
SAB
Qbf
ISBN
9789144091709

HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-09-24
394
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Några år in på 2000-talet började många svenska organisationer förändra sin HR-funktion utifrån ett koncept som utvecklats i amerikanska storföretag. Konceptet marknadsfördes internationellt av konsulter som "HR transformation". Kombinerat med en leveransmodell baserad på shared service, inspirerad av den amerikanske gurun Dave Ulrich, var målet effektivisering och omfokusering mot mer strategiska HR-uppgifter.

Vi har följt sju svenska organisationers försök att införa konceptet. Vi ville förstå varför det fått ett så stort genomslag och i vilken grad det påverkat HR-funktionens arbetssätt och linjechefers arbete med personalfrågor. Resultaten visar att transformationsidéerna var attraktiva därför att de kunde kopplas till rationella mål om kostnadseffektivisering och central kontroll. Men genomförande och måluppfyllelsen varierar och har ofta påverkats av faktorer som inte beaktats i den rationella planeringsprocessen. Författarna och det forskningsprojekt boken presenterar tilldelades priset "Årets HR-forskning 2013".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svårläst
    A, 10 mars 2016

    Otroligt svårläst för studenter som oss. Skriven på ett svårt akademiskt språk. Att rekommendera i högre åldrar vid högre analysförmåga

  2. Välskriven
    MrHR, 5 februari 2014

    Denna bok bör alla som arbetar inom HR läsa, inte minst av dem som arbetar inom en HR-funktion som är organiserad enligt de "tre benen" (service center, expertfunktion och verksamhetsnära HR-partners)

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna