Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2015-06-18
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
242 x 160 x 20 mm
Vikt
761 g
SAB
Eab
ISBN
9789144091785
Handledning och praktisk yrkesteori (häftad)

Handledning och praktisk yrkesteori

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-06-18
415
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handledning kan förstås som en "reflekterad praktik" som inkorporerar både teoretiska, praktiska och etiska överväganden. Målet med denna process är inte att avtäcka en på förhand given eller korrekt praktik. Handledningens syfte är snarare att utveckla en så kallad praktisk yrkesteori som kan utgöra en reflekterad grund för professionellt handlande.
Denna klassiska grundbok täcker hela handledningsfältet, inklusive dess begrepp, förutsättningar, metoder och samtalsformer. Den innehåller även diskussioner av besläktade fenomen såsom kunskap och reflektion.
Tredje upplagan är uppdaterad utifrån den senaste forskningen på fältet, och innehållet har fått en delvis ny struktur. Dessutom har det tillkommit en längre diskussion om relationen mellan handledning och bedömning, en viktig aspekt som tidigare varit styvmoderligt behandlad i litteraturen.
Handledning är ett viktigt moment i många universitetsutbildningar, och boken kan med fördel användas som kurslitteratur. Den är även relevant för olika grupper av yrkesverksamma med intresse för handledning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handledning och praktisk yrkesteori
 2. +
 3. Pedagogik för sjuksköterskor : pedagogiska perspektiv och handledning i VFU

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogik för sjuksköterskor : pedagogiska pers... av Håkan S Sandberg, Johan Berlin, Elisabeth Carlson, Eric Carlström, Hrafnhildur Gunnarsdóttir (häftad).

Köp båda 2 för 820 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handledning och praktisk yrkesteori. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som enbart gjorde mig förvirrad
  C.M.S, 5 februari 2019

  Jag har läst följande bok i studiesammanhang, i syfte att utveckla min kunskaper i handledning, men efter att ha läst boken är jag mer förvirrad än jag var innan. Min uppfattning är att det krävs en del förkunskap i ämnet för att förstå det författarna skriver. Vidare tycker jag att språket och upplägget i boken är förvirrande då de dels använder svårt fackspråk men även för att de mestadels talar runt begreppet handledning. För att kunna ta sig an boken tror jag det krävs dialog och reflekti... Läs hela recensionen

 2. Tung men bra
  Ida Marianne Björklöwa, 2 november 2016

  En bok som inre läses i sängen innan du ska sova. En bok som du behöver jobba med, reflektera kring och prata med andra om för att förstå och ta till dig. Boken ger dig nya perspektiv på handledning och viktiga verktyg för dina framtagna handledningssamtal!

  Allt samlat i en och samma bok.0

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna