Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2013-08-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hjelm, Olof (red.)
Dimensioner
245 x 170 x 13 mm
Vikt
506 g
SAB
Uh,Ppd,628
ISBN
9789144092751
Miljöteknik : för en hållbar utveckling (häftad)

Miljöteknik : för en hållbar utveckling

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-08-29
488
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det finns många viktiga utmaningar inom det miljötekniska området som är avgörande avseende långsiktig hållbarhet. Den globala befolknings utvecklingen och en ökad materiell välfärd har lett till att behovet av material, energi och transporter har blivit större. Baksidan av denna utveckling är ett flertal miljö- och resursproblem. Boken behandlar miljöteknikens roll och möjligheter på företag och i samhället i stort, samt visar att det med framsynt agerande går att vända flera av pro blemen till möjligheter.

Bokens två första delar ger en inblick i utvecklingen och beskriver problembilden. Avsikten är att bidra till förståelse för problemen och vad i samhället som ligger bakom dem, samt ge insikt om möjligheter till förbättringar. Bokens tredje del tar upp olika angreppssätt för att hantera och jobba med miljöfrågor. I den fjärde delen berörs stora tekniska system - främst miljörelevanta aspekter för energi-, transport- och avfallssystem.

Boken riktar sig mot utbildningar på högskole-/universitetsnivå, där målgruppen är ingenjörer och andra studentgrupper som har anknytning till miljöteknikområdet. Det kan exempelvis gälla miljövetare eller studenter som läser med inriktning mot transporter, logistik, energi system, samhällsbyggnad, byggande och förvaltning.

Bakom boken står en författargrupp med forskare och lärare från Industriell Miljöteknik vid IEI, Linköpings universitet. Samtliga författare har lång erfarenhet av miljöfrågor och miljöarbete, bland annat från många projekt som bedrivits i nära samarbete med företag och andra typer av organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljöteknik : för en hållbar utveckling
  2. +
  3. Hållbar utveckling : nyanser och tolkningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hållbar utveckling : nyanser och tolkningar av Fredrik Hedenus, Martin Persson, Frances Sprei (häftad).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Ammenberg