Vår världs ekonomiska historia. D. 2, Den industriella tiden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
499
Utgivningsdatum
2014-01-24
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
250 x 180 x 40 mm
Vikt
1063 g
SAB
Kv.4
ISBN
9789144092775

Vår världs ekonomiska historia. D. 2, Den industriella tiden

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-01-24
394
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vår världs ekonomiska historia - den industriella tiden behandlar ut vecklingen i världsekonomin från omkring 1800 fram till vår egen tid. Den fångar de stora dragen och de breda sammanhangen i den globala utvecklingen men skildrar även betydelsefulla enskilda händelser och dramatiska vändpunkter under de två senaste århundrandena. Sedan den industriella tiden inleddes, har världen knutits allt tätare samman och de olika kontinenternas utveckling har blivit alltmer beroende av varandra i alla avseenden. Boken belyser de viktigaste inslagen i den industriella tidens historia och drivkrafterna bakom de stora omvälvningar som skett under 1800- och 1900-talen fram till början av 2000-talet. Den ger perspektiv på världsekonomins olika epoker och skildrar världsekonomins alla kontinenter och framträdande nationers utveckling.

I denna andra upplaga har världsekonomins utveckling upp daterats till början av 2010-talet och framställningen fått en tydligare pedagogisk utformning. Boken vänder sig till studerande vid universitet och högskolor, men kan även läsas av den allmänt historieintresserade. Del I: Den förindustriella tiden av Johan Söderberg. Del II: Den industriella tiden av Lennart Schön.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vår världs ekonomiska historia. D. 2, Den industriella tiden
 2. +
 3. Marknad och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknad och samhälle av Charles Lindblom (häftad).

Köp båda 2 för 745 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vår världs ekonomiska historia. D. 2, Den industriella tiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ordentlig genomgång
  Ingrid Sofia Ek, 22 november 2020

  Intressant och omfattande bok som tar sin utgångspunkt i den industriella revolutionen och går igenom det västerländska samhällets utveckling fram tills våra dagar. Samt den globala utveckling i relation till den västerländska.

 2. Upprepande
  D P, 17 november 2020

  Boken ger minst sagt en översikt över världens ekonomiska historia. Däremot förekommer väldigt mycket upprepning i boken, ett helt kapitel kunde kännas som en upprepning på det föregående.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lennart Schön