Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2015-11-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 7 mm
Vikt
274 g
SAB
Qb
ISBN
9789144092898
Fastighetsvärdering och marknadsanalys (häftad)

Fastighetsvärdering och marknadsanalys

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-11-05
320
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fastighetsvärdering och marknadsanalys Kan levereras innan julafton
Hur värderar man ett hyreshus, ett kontorshus eller en villa?
Att fastigheter blir rätt värderade är avgörande för en fungerande fastighetsmarknad, där fastigheter fyller flera funktioner: som boende, investering och säkerhet för lån. Fastighetsvärdering och marknadsanalys belyser de två mest etablerade metoderna för bedömning av fastigheters marknadsvärde: ortsprismetoden - som baseras på studier av tidigare köp - och avkastningsmetoden - som baseras på framtida betalningsöverskott och avkastningskrav.
Bokens första del ger en grundlig genomgång av metoder för fastighetsvärdering. För att värdera med ortsprismetoden krävs kunskaper i arkitektonisk kvalitet, byggnadsteknik, juridik och fastighetsekonomi. För att värdera med avkastningsmetoden krävs dessutom djupare kunskaper i marknadsanalys. Marknadsanalys är temat för bokens andra del. En värdering kan inte göras utan en marknadsanalys, men en marknadsanalys kan användas i en mängd andra sammanhang än vid en värdering.
Författaren behandlar såväl bakomliggande teorier och begrepp som den praktiska arbetsgången vid fastighetsvärdering och marknadsanalys. Boken innehåller en rad konkreta exempel, instuderingsfrågor och övningsuppgifter. Den vänder sig till dig som studerar på universitet eller högskola eller är allmänt intresserad av fastigheter och ekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fastighetsvärdering och marknadsanalys
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Brunes

 • Investeringskalkylering : ett hjälpmedel vid beslutsfattande

  Fredrik Brunes

  Investeringskalkylering är arbetet med att bedöma investeringars lönsamhet, det är sålunda ett hjälpmedel vid beslutsfattandet. Det kan vara förhållandevis små, men viktiga, privatekonomiska beslut eller enorma samhällsekonomiska beslut. Den här b...

 • Värdering av småhus och bostadsrätter

  Fredrik Brunes

  Kärnan i den här boken är att presentera hur bedömningen av marknadsvärdet på ett småhus eller en bostadrätt utförs. Metoden som används kallas ortsprismetoden och baseras på att hitta liknande jämförelseobjekt som nyligen har sålts. Värdering av ...