Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2015-07-28
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 12 mm
Vikt
315 g
SAB
Vefc,Vfd
ISBN
9789144093161
Långvarig smärta : behandling och rehabilitering (häftad)

Långvarig smärta : behandling och rehabilitering

Häftad Svenska, 2015-07-28
356
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Smärta är troligtvis den vanligaste orsaken till att patienter söker läkarvård, och långvarig smärta är den vanligaste bakgrunden till långtidssjukskrivning och sjukersättning i Sverige. Man räknar med att cirka sju procent av befolkningen har ett stort vårdbehov på grund av långvarig smärta. Dessa personer har stora svårigheter att leva med smärtan, men får sällan hjälp av sjukvårdens ofta passivt inriktade behandlingar. Klinisk smärtforskning är ett oprioriterat område, både när det gäller utveckling av nya behandlingsmöjligheter och utvärdering av redan befintliga. Något tillspetsat kan man säga att långvarig smärta är ett tillstånd som vi inte förstår och behandlar med metoder som vi inte vet hur de fungerar.
Men det finns effektiva behandlingsformer. I den här nya, utökade upplagan av boken medverkar fler författare och nya perspektiv har förts in. Bland annat har det tillkommit en bredare analys av problemets omfattning och kostnader samt utförligare beskrivningar av rehabilitering, morfinliknande läkemedel och gynekologisk smärta. Boken innehåller långtidsuppföljningar av tio personer med långvarig smärta, vilka sammantaget ger en bild av både hur smärtan påverkar livet och hur livet kan förändra smärtan.
Långvarig smärta vänder sig både till personer som själva drabbats av långvarig smärta och till deras närstående: anhöriga och arbetsgivare. Boken är också till nytta för personer som i professionen möter smärtdrabbade personer, som handläggare på Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Långvarig smärta : behandling och rehabilitering
  2. +
  3. Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om smärta : ett fysiologiskt perspektiv (bok + ... av Cecilia Norrbrink, Thomas Lundeberg, Sara Frygner-Holm, Iréne Lund, Stefan Lundeberg (häftad).

Köp båda 2 för 794 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »