Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2016-03-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
311 g
SAB
F.047
ISBN
9789144093185

Tredjespråksinlärning

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-03-29
339
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad innebär det att lära sig ytterligare ett främmande språk efter t.ex. engelska som andraspråk? Blir det lättare att lära sig nya språk om man redan kan flera? Hur påverkar de tidigare inlärda språken - modersmålet och andra språk - inlärningen av ett nytt? Detta är frågor som författarna till den här boken söker svar på. Tredjespråksforskningen undersöker bland annat vad flerspråkighet innebär för den som lär sig språk, men ger också ökade kunskaper om hur undervisningen av ett tredjespråk bäst bör gå till. Det har nämligen visat sig att inlärningen skiljer sig på flera punkter från den vi ser i samband med ett andraspråk. Tredjespråksinlärning vänder sig främst till universitetsstuderande i ämnen som språkdidaktik, främmande språk, svenska som andraspråk och lingvistik samt till ämneslärare i moderna språk, engelska och svenska som andraspråk och forskare inom dessa områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tredjespråksinlärning
 2. +
 3. Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra? av Julia Andersson, Elvira Ashby (häftad).

Köp båda 2 för 732 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tredjespråksinlärning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra översikt över ämnet
  Nina, 8 juni 2022

  En bok som är lätt att förstå trots att den är baserad på forskning och har en omfattande referenslista för vidare studier.

 2. Bra bok för studier i Andraspråksinlärning
  Kenneth Törnfeldt, 30 november 2016

  Den här boken är mycket bra eftersom författarna utvecklar resonemanget om att ett tredjespråk är minst lika vanligt förekommande som ett andraspråk hos nyanlända personer i Sverige och i andra länder. Boken visar på sammanhang i språkinlärning och ger ett större perspektiv på svårigheter och möjligheter att lära sig ett tredje språk om man redan har två språk med sig sedan tidigare.

  Jag rekommenderar mycket denna bok då den visar att man som t ex SFI-lärare bör beakta elevernas språ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna