Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2014-08-19
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
442 g
SAB
Vcbba
ISBN
9789144093215
Klinisk kemi och klinisk fysiologi : analyser och undersökningar (häftad)

Klinisk kemi och klinisk fysiologi : analyser och undersökningar

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-08-19
340
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klinisk kemi återger och förklarar biokemiska processer i kroppen. Genom analys och tolkning av biologiska ämnen i olika kroppsvätskor bidrar klinisk kemi till diagnostiken och uppföljningen av sjukdomar i klinisk verksamhet. Klinisk fysiologi beskriver hur fysiologiska kunskaper och metoder används för att ställa diagnos, fastställa sjukdom och följa effekten av behandling. I boken beskrivs även nuklearmedicinska och en del neurofysiologiska undersökningar.

I denna fjärde upplaga har samtliga kapitel omarbetats och uppdaterats. Boken vänder sig främst till studerande vid sjuksköterskeutbildningen men också till vårdpersonal som vill få kunskap i klinisk kemi och klinisk fysiologisk diagnostik. Den ger också en grundläggande orientering inom klinisk kemi och klinisk fysiologi för studenter inom den biomedicinska analytikerutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk kemi och klinisk fysiologi : analyser och undersökningar
 2. +
 3. Omvårdnad medicin & kirurgi (paket)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnad medicin & kirurgi (paket) av Anna Ekwall, Anna M Jansson, Jenny Lundmark Rystedt, Christine Kumlien, Sara Adolfsson (häftad).

Köp båda 2 för 1629 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Klinisk kemi och klinisk fysiologi : analyser och undersökningar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ok
  Frida, 15 maj 2017

  Den hade både bra och dåliga saker. Den hade bra bilder på bl.a. EKG som gjorde det lättare att förstå vad som menades. Men förklaringarna var mindre bra.

 2. Recension av Klinisk kemi och klinisk fysiologi.
  Allan Per-Ola Jonsson, 26 juli 2016

  En bra bok som på ett lättfattligt sätt tar upp och förklarar grundläggande begrepp och moment inom klinisk fysiologi och klinisk kemi.

 3. ett måste för SUSK
  James, 22 mars 2016

  bra bok som förklarar de olika verktygen man använder inom vården. lätt en bok jag kommer behålla och ha med på jobbet.

Visa alla 3 recensioner