Språkinlärning hos barn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2014-05-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 9 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789144094625
Språkinlärning hos barn (häftad)

Språkinlärning hos barn

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-05-16
268

Få 5% studentrabatt med kod PLUGG23  läs mer

  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att följa ett barns upptäcktsfärd in i modersmålet är ett äventyr för föräldrarna, men också något som fängslat språkforskare i decennier. Barn i olika delar av världen uppvisar en förvånansvärd samstämmighet i inlärningsmönstren när det gäller ljud, joller och tidiga ordkombinationer. Språken hos små barn är faktiskt mera lika varandra än vad motsvarande språk är i vuxenversionen. Vad är det då som gör att små barn inte talar likadant som vuxna? I den här boken beskriver professor Gisela Håkansson barns språk ur ett utvecklingsperspektiv. Hon förmedlar en bild av ett nyfiket barn som aktivt använder såväl omgivningen som sin kreativa språkinlärningsförmåga för att erövra modersmålet. I boken ges detaljerade beskrivningar av stadier i barns språkutveckling utifrån autentiska exempel från barn i olika åldrar. Här behandlas även likheter och olikheter vid inlärning av svenska som förstaspråk och som andraspråk.

Boken är försedd med övningsuppgifter som ger möjlighet till fördjupad förståelse för barns kreativitet. Språkinlärning hos barn är främst avsedd för blivande och verksamma förskollärare men vänder sig även till studerande inom lingvistik, logopedi och specialpedagogik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkinlärning hos barn
  2. +
  3. Flerspråkighet och digitala resurser i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flerspråkighet och digitala resurser i förskolan av Petra Petersen (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gisela Håkansson