Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2014-11-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
398 g
SAB
Qbaa
ISBN
9789144094854

Administrationssamhället

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-11-25
410
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla tillgängliga studier och undersökningar pekar mot att det administrativa arbetet ökar och tar upp allt mer av arbetstiden för de anställda, inte minst inom offentlig sektor. Det ska dokumenteras, skrivas rapporter, utvärderingar och planer. Det ska deltas i budgetmöten, ges synpunkter på den nya kvalitetspolicyn eller så ska anställda utsättas för revisorernas granskande blickar. Det finns otaliga exempel på klagomål från olika håll från dem som arbetar i offentlig sektor att det administrativa arbetet tycks öka och stjäl tid från de "vanliga" eller "riktiga" arbetsuppgifterna. Samtidigt sparas det alltmer på det administrativa stödet i form av sekreterare eller assistenter, vilket gör att administrativt arbete i allt större omfattning flyttar ut på varje anställd, ett slags "amatörisering" av det administrativa arbetet.

I den här boken diskuteras fenomenet administration och dess förändring. En viktig förklaring till varför administrationen ökar är de organisationsreformer, kallade New Public Management, som genomförts i den offentliga sektorn. Det vi ser kan formuleras som ett slags systemfel eller organisationsparadox: Alla dessa administrativa pålagor och krav gör inte att organisationer fungerar bättre, leder inte till öppenhet och effektivitet i samhället i stort, utan leder i stället till att vi riskerar att administrera oss till döds.
Förvaltningsakademin är en mångvetenskaplig centrumbildning vid Södertörns högskola som bedriver forskning om förvaltningen, uppdragsutbildning och som verkar för kvalificerade möten mellan forskning och praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Administrationssamhället
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Administrationssamhället. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bryt dokumentationshysterin
  Björn Veine Karlsson, 20 februari 2015

  Denna bok borde läsas med stor behållning av personal och chefer inom förskolan för att sätta stopp för utvecklingen mot alltmer meningslös dokumentation, som varken tjänar barn, föräldrar elker personal. En automatik, som hela tiden ser ytterligare dokumentation och då helst digital, som lösningen för utveckling. Tyvärr blir resultatet för det mesta försämring.

 2. Informationsrik och lättläst
  Gun Nilsson, 25 januari 2015

  Intressant läsning som både kritiskt granskar och bekräftar hur syn på, och användning, av administration utvecklats över tid i ett samhällsperspektiv. Ger en bra förståelse och teoretisk anknytning till var vi står idag och vilka steg som kan behövas tas framåt för att motverka bl.a vad som i texten benämns administrativ amatörism. Förhållandet mellan sk. kärnverksamhet, administrativt arbete och stress belyses utifrån ett historiskt perspektiv och med grund i organisationsteorier. Boken anv... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna