Psykiatri (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
879
Utgivningsdatum
2016-08-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Agartz, Ingrid (förf.) / Agerberg, Miki (förf.) / Andersson, Gerhard (förf.) / Annell, Anders (förf.) / Basun, Hans (förf.) / Bejerot, Susanne (förf.) / Berg, Roland (förf.) / Bodén, Robert (förf.) / Bågedahl-Strindlund, Margareta (förf.) / Bäärnhielm, Sofie (förf.) / Dahl, Marja-Liisa (förf.) / Fly
Dimensioner
252 x 182 x 48 mm
Vikt
1645 g
ISBN
9789144094977

Psykiatri

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-29
1181
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här grundligt reviderade utgåvan av Psykiatri skriver närmare 50 författare - de flesta läkare och psykologer - om sina specialområden, och boken fyller högt ställda krav på vetenskaplig sakkunskap. I och med omarbetningen har ett tiotal nya namn infogats i författarförteckningen, och ett antal nya teman har också inkluderats i boken. Vi utgår från en bio-psyko-social syn på ohälsoprocessen, vilket innebär att samspelet mellan individen och den omgivande miljön lyfts fram och att såväl biologiska som psykologiska behandlingsmetoder presenteras utförligt.
I de kliniska avsnitten utgår författarna från DSM-systemets kriteriestödda diagnostik, vilket underlättar kopplingen till både den kliniska vardagen och den vetenskapliga litteraturen. Fallbeskrivningar levandegör texten, och utförliga avsnitt som beskriver hur man tar en bra anamnes och hur man etablerar en god samarbetsallians bidrar ytterligare till den praktiska nyttan med boken
Syftet med boken är att spegla det aktuella kunskapsläget inom hela det psykiatriska verksamhetsfältet. Genom att den främsta expertisen inom vart och ett av de olika kunskapsområdena får komma till tals, fyller texten högt ställda krav på både vetenskaplig sakkunskap och klinisk användbarhet.
Boken är avsedd att användas i läkarutbildningen, såväl under grundkursen i psykiatri som vid AT- och ST-tjänstgöringen. Den är även av intresse för den blivande specialisten i psykiatri. Läsbarheten och inriktningen på den kliniska vardagen gör den också lämpad som kurslitteratur vid psykologutbildningen, för sjuksköterskor under specialistutbildning samt vid andra vårdutbildningar där psykiatriska kunskaper och perspektiv är av vikt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Psykiatri
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 1280 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Psykiatri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra!
  Susanne, 3 oktober 2020

  Lättläst och skriven av kunniga författare. Mycket bra referenshänvisningar så att det enkelt går att gräva vidare själv. Mycket bra bok både för högskolestudenter och andra intresserade.

 2. Bra bok, även som uppslagslitteratur
  Olivia, 12 oktober 2018

  Läser till psykolog och har denna bok som kurslitteratur. Den har ett bra upplägg med lagom korta kapitel och är skriven på ett sätt som är lätt att förstå. Rekommenderar denna till alla som möter personer med psykisk ohälsa i sitt arbete, eller har ett intresse av att lära sig om psykiatriska diagnoser

 3. Bra och omfattande bok i psykiatri
  Jo H, 12 oktober 2016

  Mycket bra och omfattande bok i psykiatri, väl kopplad till DSM IV och V. De allra flesta psykiatriska diagnoser tas upp och behandlas grundligt.

Visa alla 3 recensioner