Litteraturens historia i Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
640
Utgivningsdatum
2013-08-23
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
175 x 240 x 35 mm
Vikt
1439 g
SAB
Gc,839.709
ISBN
9789144095097
Litteraturens historia i Sverige (inbunden)

Litteraturens historia i Sverige

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-08-23
568
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Litteraturens historia i Sverige ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna sjätte upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den femte upplagan. Litteraturens historia i Sverige är en välskriven och inspirerande handbok med skönlitteraturen i centrum. Inom dess pärmar ryms grundläggande fakta och övergripande perspektiv om texter och författare, från Rökstenen och fram till våra dagar. Den femte reviderade upplagan tar litteraturen in i 2000-talet, och läsaren möter bland mycket annat den nya arbetarlitteraturen, chick lit och den svenska deckarboomen. Litterära ikoner som Heliga Birgitta, Selma Lagerlöf och August Strindberg har fått sällskap av samtida författare som Jonas Hassen Khemiri, Henning Mankell och Sara Stridsberg.

De tidigare upplagorna av Litteraturens historia i Sverige och Litteraturens historia i världen mottogs med uppskattande recensioner, och båda böckerna används i undervisningen vid universitet och högskolor. Ny layout och nytt bildmaterial i fyrfärg gör denna upplaga än mer tilltalande och läsarvänlig. Litteraturens historia i Sverige är kort sagt en bok för alla som vill orientera sig i nära tusen år av svensk litteraturhistoria. I denna upplaga har Bernt Olssons och Ingemar Algulins texter kompletterats med nyskrivna texter av Anna Williams, Åsa Arping, Annika Olsson, Boel Westin och Annelie Bränström Öhman, litteraturvetare verksamma vid olika universitet i landet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Litteraturens historia i Sverige
 2. +
 3. Litteraturhistoriens grundbegrepp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Litteraturhistoriens grundbegrepp av Staffan Bergsten, Lars Elleström (inbunden).

Köp båda 2 för 924 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Litteraturens historia i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Uppslagsverk för den litteraturintresserade!
  Lindasbocker (Sölvesborg), 22 september 2019

  Studerar litteraturvetenskap och uppskattar boken. Språket i boken underlättar läsningen samt förståelsen för litteraturhistoria.
  Rekommenderar boken verkligen för den som är intresserad av litteraturhistoria

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna