Att platsa i en skola för alla : elevhälsa och förhandling om normalitet i den svenska skolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2013-08-29
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
295 g
SAB
Emm,371.709485
ISBN
9789144095172
Att platsa i en skola för alla : elevhälsa och förhandling om normalitet i den svenska skolan (häftad)

Att platsa i en skola för alla : elevhälsa och förhandling om normalitet i den svenska skolan

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-08-29
316
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elevhälsa och förhandling om normalitet i den svenska skolan.
I denna upplaga har vissa förändringar gjorts. Vi har fått en ny skollag som trädde i kraft 2011. Skollagen och dess förarbetens skrivningar om arbete med skolans elevhälsa har infogats. Det har också skett en utveckling vad gäller nya neurovetenskapliga diagnoser. En rad nya sådana har föreslagits under de senaste åren och börjat användas i skolan. Vi har tagit med exempel på detta. I princip förändrar denna utveckling inte den tematik vi belyser om hur skolsvårigheter förstås och bearbetas i skolan. Alla dessa nya diagnoser fullföljer den etablerade traditionen av att förlägga skolproblem inuti de barn som inte platsar.

Boken vänder sig till alla som arbetar med elevhälsa i skolan. Många läsare har under åren tagit till sig innehållet i Att platsa i en skola för alla. Denna nya upplaga av boken tar upp det faktum att elevhälsans uppdrag ytterligare har förstärkts i den nya skollagen med dess krav på utredning och dokumentation. Dessutom ska elevhälsan arbeta förebyggande hälsofrämjande. Hur kan skolan arbeta med detta komplexa uppdrag? Många väljer att fördjupa sig tillsammans med kollegor i elevhälsoteamet och i lärarrummet. Till sin hjälp har läsaren samtalsguiden/studiehandledningen längst bak i boken. Författarna ger också en bakgrund och vidgar perspektivet samt föreslår nya verktyg och tankemodeller för detta viktiga arbete. Att platsa i en skola för alla har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att platsa i en skola för alla : elevhälsa och förhandling om normalitet i den svenska skolan
  2. +
  3. En inkluderande skola - möjligheter, hinder och dilemman

De som köpt den här boken har ofta också köpt En inkluderande skola - möjligheter, hinder och... av Claes Nilholm (häftad).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att platsa i en skola för alla : elevhälsa och förhandling om normalitet i den svenska skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Att utveckla elevhälsa.
    Sofie , 15 september 2016

    Mycket intressant läsning för yrkeskategorier som ingår i ett elevhälsoteam. Samtalsguiden längs bak i boken borde alla elevhälsoteam ta del av för att utveckla elevhälsoarbetet på skolorna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna