Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2018-07-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 13 mm
Vikt
345 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144095578
Redovisningsteorins grunder (häftad)

Redovisningsteorins grunder

Häftad Svenska, 2018-07-30
371
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Redovisning uppfattas av många som en statisk teknik som syftar till att registrera olika affärshändelser. I praktiken handlar emellertid redovisning - såväl redovisningsregler som företagens tillämpning av dessa regler - om bedömningar och avvägningar. Det finns med andra ord flera tänkbara svar på frågan hur redovisningen bör utformas. Givet att flera tänkbara redovisningslösningar är möjliga kan man fråga sig vilken eller vilka av dessa lösningar som är att föredra. Svaret på den frågan är inte givet.

I Redovisningsteorins grunder tar vi hjälp av teori och forskning för att diskutera kring hur redovisningen bör utformas. Utöver "bör-frågan" diskuteras också hur redovisningen är utformad och vad som kan förklara denna utformning. Vilka redovisningsval gör till exempel de noterade företagen i praktiken och hur kan dessa redovisningsval förklaras?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Redovisningsteorins grunder
  2. +
  3. Den nya affärsredovisningen : lösningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya affärsredovisningen : lösningar av Per Arvidson, Thomas Carrington, Gustav Johed, Isabella Nordlund (häftad).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Hartwig