Båten i parken : introduktion till samhällsstudier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2014-01-16
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 7 mm
Vikt
196 g
SAB
Oa,301
ISBN
9789144095875
Båten i parken : introduktion till samhällsstudier (häftad)

Båten i parken : introduktion till samhällsstudier

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-01-16
269
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Båten i parken : introduktion till samhällsstudier Kan levereras innan julafton
Denna bok introducerar på ett lättfattligt sätt sociologins grund l äggande problemställning och ger en bred översikt över den moderna sociologin. Bokens bärande idé är att det inte endast finns ett sätt att studera samhället; en sociologisk inriktning är inte överlägsen en annan och frågan om vilken typ av kunskap man eftersträvar och vad den ska användas till är ytterst ett vetenskapsteoretiskt och existentiellt val. Med hjälp av två bilder av samhället och metaforen om en helikopters flygtur över en park och ett hav åskådliggörs såväl samhällets övergripande struktur som människors individuella handlingar.
Den första upplagan av Båten i parken gavs ut 1985 och boken har sedan dess lästs av tiotusentals studenter. Den har kommit att betraktas som ett standardverk inom svensk sociologi. Sedan första upplagan utkom har inte bara världen förändrats, utan också sociologiämnet. I denna sjätte upplaga har dessa förändringar arbetats in i texten, men författaren har trots det strävat efter att bevara bokens grundtanke.
Boken vänder sig till studenter i sociologi och närliggande ämnen men bör, med sitt eleganta åskådliggörande av samhället och samhällets förändring, vara givande läsning för alla med ett intresse för samhällsfrågor.

Sjätte upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Båten i parken : introduktion till samhällsstudier
  2. +
  3. Sociologins teoretiker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociologins teoretiker av Lucas Gottzén, Ulrik Lögdlund (häftad).

Köp båda 2 för 803 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Båten i parken : introduktion till samhällsstudier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helhetsperspektiv
    Helene Österqvist, 18 januari 2019

    På ett mycket tydligt sätt introduceras vi in ett samhällsperspektiv där det finns två typer av människor, de som utgör den stora massan och de som vågar gå egna vägar. Superbra bok som är SÅ tänkvärd! Jag läste den under min lärarutbildning i slutet av 1990-talet och har refererat till den i flera uppsatser, en mycket användbar bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Månson