Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2015-03-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Olsson, Jesper (förf.) / Franzén, Carin (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
352 g
ISBN
9789144096421
Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori (häftad)

Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-03-19
328
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Grundbok i litteraturvetenskap - historia, praktik, teori är en introduktion till litteraturämnets många och skiftande teorier och praktiker. Den perspektivrikedom som karakteriserar den litteraturvetenskapliga verksamheten i dag har ett antal gemensamma grunddrag eller teman som kan ingå i olika konstellationer och problemområden. I den här boken har skribenterna valt att se närmare på författare, läsare, medier, språk och historia.
Varje grundtema ägnas ett kapitel som på så vis också belyser olika aspekter av den litteraturvetenskapliga mångfalden. Författarna visar hur några av de centrala diskussionerna historiskt sett ut kring respektive tema, vad de leder till i praktiken - som metoder - och vilka aktuella teoretiska strömningar som kan kopplas till dem. I slutet på varje tematiskt kapitel får läsaren även förslag på vidare läsning.
Grundbok i litteraturvetenskap riktar sig till studenter i litteraturvetenskap på universitet och högskolor och till alla som på något vis söker en introduktion till hur litteraturvetare tänker och går tillväga i sina arbeten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori
  2. +
  3. Litteraturvetenskap I

De som köpt den här boken har ofta också köpt Litteraturvetenskap I av Sigrid Schottenius Cullhed, Andreas Hedberg, Johan Svedjedal, Frida Beckman, Torbjörn Forslid (häftad).

Köp båda 2 för 683 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »