Vems islam : de kontrastrika muslimerna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2014-01-24
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 10 mm
Vikt
354 g
SAB
Cmdd,297
ISBN
9789144096544

Vems islam : de kontrastrika muslimerna

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-01-24
276
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En av profeten Muhammeds närmaste män lär ha sagt att Koranen är en utmärkt skrift mellan två bokpärmar, men den säger ingenting i sig själv. Det är människorna som får den att tala. På samma sätt kan islam inte beskrivas på ett enda sätt, bilden av religionen påverkas av och skiftar med dess uttolkare. Mohammad Fazlhashemi visar hur synen på islam förändrats genom historien. Han ger samtidigt insyn i debatten inom islam i dag: parallellt med fundamentalistiska och traditionalistiska tolkningar av religionen finns ett utbrett stöd bland muslimer för ett modernt islam, där en traditionell och okritisk hållning får lämna plats för kritiskt tänkande, jämställdhet och demokrati - någonting som har bekräftats i samband med folkresningarna under den arabiska våren.

Vems islam ger en saklig och insiktsfull inblick i en religion som, trots dess 1,5 miljarder utövare, många i väst är förvånansvärt okunniga om. Denna fjärde reviderade upplaga av boken innehåller ett nyskrivet tillägg om utvecklingen i muslimska länder under 2000-talet. Fjärde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vems islam : de kontrastrika muslimerna
  2. +
  3. Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid av Daniel Simons, Christopher Chabris (inbunden).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mohammad Fazlhashemi