Vad innebär det att tänka socialpsykologiskt?
I denna bok behandlas den sociologiska socialpsykologin med utgångspunkt i den mellanmänskliga nivån. Författaren tar avstamp i teoritraditioner som mikrosociologi, vardagslivsteori och symbolisk interaktionism för att teoretisera kring vardagslivet och dess sociala möten, eftersom normer, identitetsbildning och socialisation är en del av det vardagsliv vi alla lever utan att reflektera kring utan tar för givet.
Syftet är att ge en introduktion till vad det innebär att tänka sociologiskt om olika problemställningar. Boken tar upp olika tanketraditioner som vardagslivsteori, fenomenologi och symbolisk interaktionism, men hämtar också inspiration från etnometodologi, emotionssociologi och Pierre Bourdieus teorier om det sociala och symboliska kapitalet.
Att tänka socialpsykologiskt är en introduktion till socialpsykologi. Boken vänder sig i första hand till studenter på grundläggande nivå på universitet och högskola, men kan läsas av alla som är intresserade av detta ämnesområde. Med ett förord av Jonas Stier.