Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2015-03-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
210 x 145 x 15 mm
Vikt
392 g
SAB
Vlna
ISBN
9789144097305
Åter till kontrollerat drickande : en handbok för kliniker (häftad)

Åter till kontrollerat drickande : en handbok för kliniker

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-03-13
459
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Trots att det i över 50 år varit känt att alkoholberoende personer kan återgå till kontrollerat drickande är detta okänt för många, både bland folk i allmänhet men också bland kliniker. Inom vården erbjuds i liten utsträckning behandlingsmetoder för att stödja denna målsättning. Många alkoholberoende personer önskar skära ner sin konsumtion, snarare än sluta helt, vilket gör det angeläget att kunna erbjuda dessa effektiv behandling.

Med boken vill vi fylla denna kunskapslucka, och beskriva hur man som kliniker kan arbeta med kontrollerat drickande. Bokens första del ger en kunskapsbakgrund till området. Den andra delen ger en strukturerad genomgång av hur man lägger upp behandlingsarbetet enligt principerna för kognitiv beteendeterapi. Boken vänder sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården och som i ditt arbete möter personer med alkoholproblem. Du kan vara sjuksköterska, psykolog, beteendevetare, läkare, socionom, eller gå en utbildning till något av dessa yrken. Boken vänder sig också till dig som utbildar människor som arbetar med alkoholfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Åter till kontrollerat drickande : en handbok för kliniker
 2. +
 3. Etik och juridik för psykologer och psykoterapeuter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etik och juridik för psykologer och psykoterape... av Ebba Sverne Arvill, Åke Hjelm, Lars-Åke Johnsson, Christina Sääf (häftad).

Köp båda 2 för 939 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande

  Anders Hammarberg, Karin Romberg

  Onsdagsdrink och fredags-AW, middagar, bröllop och födelsedagar - i så många olika sammanhang firar och festar vi med ett glas i handen och det är lätt att det blir för mycket och för ofta. Den här boken är skriven för dig som funderar på om du ka...

 • Kohtuudella

  Anders Hammarberg, Karin Romberg

  Alkoholi liitetään usein yhdessäoloon, ruoanlaittoon, juhlapäiviin ja vapaa-aikaan. Kun puhumme alkoholista, nostamme helposti esiin sen myönteiset vaikutukset, sivuuttaen sen roolin merkittävänä fyysisten ja psyykkisten sairauksien aiheuttajana. ...